lördag 15 maj 2010

Lars Vilks och yttrandefriheten

Lars Vilks. Bara namnet är ju laddat idag! Först så får han, mitt under pågående föreläsning, en dansk skalle av en åhörare. Ironiskt nog handlade det om yttrandefrihet och dess gränser. Den danska skallen kom då han, via bildspelet, visade någon form av sexuellt material med individer i Muhammedmasker. Provocerande, kan tyckas. Men fortfarande så är det ju under en föreläsning.
Sedan så blir hans hem nu utsatt för brandbombsattentat. Tragiskt som bara den!
Men låt oss stanna upp för ett par sekunder och begrunda våra folkvalda. Hur dom verkligen har gjort slag i saken och stått upp och meddelat hela det svenska samhället att sådana här attentat, både privat och i föreläsningssalen, INTE under några som helst omständigheter tolereras.. Eller, vänta nu.. Det är ju det dom inte har gjort! Varför? Vart är deras skrik efter rättvisa nu? Vart hörs klinganden av politiskt raseri som annars hade ljudit så högt i landet?

Jag kan inte hjälpa det, jag tycker det är åt helvete fel. Verkligen åt helvete. Dessa muslimer som förstör en föreläsning, slåss med svensk polis och slänger glåpord åt polisen, hur i helvete har dom mage att gapa om att skylla allt det som hände på polisen och att dom inte stängde av filmen som Vilks visade.
Är det verkligen en demokratisk grupp i Sverige? Sådana som gömmer sina attacker på demokratin och yttrandefriheten. Jag förstår inte.
Just Lars Vilks är viktig att ta ställning för. Det är ett strålande bevis på hur dåligt bevarad yttrandefriheten är i detta land.

HÄR följer en länk till en videosnutt om tumultet under föreläsningen i Uppsala.

Man kan ju undra vad det är som händer då attacker som dessa inte, på alla fronter, fördöms mer eller mindre direkt!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar