söndag 16 maj 2010

Ettårskalas

Idag har jag och min kärlek varit på min brorsons ettårskalas. Kan inte hjälpa det, men tanken om egna barn blir ju mer och mer påtalig. Dels mina syskonbarn och min kärlek får mig att längta. Jag har alltid viljat ha den där familjen att komma hem till.
Men även i fredags, när Göteborg njöt av ett sådant vackert väder och jag var ute och gick, tänkte jag på det. På vägen igenom Slottskogen så var det framförallt ett tillfälle som fick mig att längta mer. Han stapplade fram över vägen, med sin mor som hade ett vakande öga på honom medans dom sakta gick framåt. Han stannade och tittade på mig på det där sättet som bara små barn kan. Det känns som om deras blick går igenom en och dom synar inte den fysiska figuren utan verka se så oerhört mycket mer. Sedan log han åt mig, sträkte fram handen och sade några väl valda ord. Varken jag eller hans mor förstod så mycket av det, men det var säkert något vänligt.
Det är ju så många småttingar överallt. Antingen det eller kvinnor med stora magar. Det är väl ett resultat av en sådan kris som vi har haft här i Göteborg, en babyboom. Alla arbetslösa som bara har a-kasseutbetalningen att se fram emot skaffar ju sig en hobby :)

McFusk & co

Tittade på Dokument Inifrån: McFusk. Fy satan vad bra det var. Men det är ju inte den stora nyheten, dessvärre. Det är ju något som alltid har förekommit hos McDonalds, och troligen kommer fortsätta under ett bra tag till. Det är ju som så att skandalerna som var runt Ica Maxi i slutet på 2007 med datummärkningen ledde till en storm av arga och upprörda konsumenter som gjorde att situationen blev bättre överlag på alla butiker. För trots att det bara handlade om ett fåtal Ica Maxi-butiker så var det ju inte den enda kedjan som fuskade med datumstämplingarna.

Men jag vet inte om det verkligen kan påverka en jätte som McDonalds. Jag har vidhållit detta i flera år, att dom låter burgarna ligga framme betydligt mer än tillåten tid. Alla dom hamburgare man fått genom åren som varigt så flottiga rakt igenom. Och jag har också tagit ett så pass avstånd från det så att jag näst intill slutat handla där, med ett par undantag per år dessvärre. Men nu är det slut med det! Och så som dom behandlar sina medarbetare är fan kriminellt i mer än ett anseende.

Nu har även McDonalds , på grund utav McFusk , slängt ut ett pressmeddelande om just där dom inleder så fint med "Dokument inifrån visar på ett antal fel och och brister som inte på något vis kan accepteras"

Men tror dom verkligen att vi skall gå på det. Som om McDonalds inte är medveten om något som har hållit på i så lång tid? Det är ju något som alla egentligen vet, det är vedertaget. För att inte tala om de gånger som facket har tagit strid emot denna hysteriska jätte. För oavsett vad man tycker om McDonalds som företag så är det ett stort och starkt företag!