onsdag 1 september 2010

Shit vilken start

Idag var det alltså premiär. jag i skolbänken igen. Efter typ 10-12 år utan att ha studerat en minut så har jag slängt mig vind för våg in i Universitetsvärlden.
Starten blev väl mer eller mindre halvt kaotisk. Klockorna satte jag och gumman på runt två timmar innan introduktionskursen började, men dom ringde inte. Och alarmen var avstängda. Någon av oss, antingen jag eller hon, har stängt av dem halvt sovande. Vaknade istället 09:05 och kursen började 09:15. Fet chans att hinna i tid då. Men jag kom bara tjugo minuter försent. Naturligtvis hade dom redan gått igenom något av det för mig viktigaste: strukturen för våra 6 terminer. Det sög rätt så hårt, men jag kände inte riktigt att det var läge att börja ställa en massa frågor om dom kan gå igenom det en gång till. Som man bäddar får man ligga, mer eller mindre. Eller ja, rättare sagt mer exakt så!

Men dagen var väldigt innehållsrik. Det slutade med grupparbete och jag hamnade i en grupp med väldigt vettiga människor. Alla hade vi någon form av relation med arbetslivet. Vissa mer och vissa mindre. Men i det avseendet vågar jag nog påstå att jag ligger lite bättre till, då jag har jobbat på en massa olika ställen med både bra och dåliga chefer. Och naturligtvis bra och dåliga erfarenheter. Lite skall man väl ändå begära efter hysteriskt många typer av anställningar sedan 14-årsåldern?

Imorgon så är det klockan 09:00 som gäller, och det kommer föreläsare från studentkåren då. Jag är, sedan historier om dessa kårer nått mig, inte så intresserad av deras arbeten och jag är definitivt INTE intresserad att betala avgift för att sponsra deras fester då jag inte kommer hålla på att dricka med folk jag inte känner.