tisdag 15 juni 2010

Utförsäljning av den personliga integriteten

Detta folkpartistiska skämt. Jag säger då det. Jag har ju skrivit om SWIFT-lagen tidigare, och nu är denna påkostade historia över. I grunden är tanken rätt så okey, men någonstans måste man dra gränsen för vad som är jakt på terrorister och vad som bara är hysteri. USA själva har ju sagt att dom inte är så intresserade av kolla enskilda individer utan söker efter terrorister genom att ”sålla igenom massan”. Det vill i grund och botten säga dig och mig. Helt sjukt!
Cecilia Malmström tycker minsann att detta är en god idé eftersom en av hennes kompisar omkom i ett attentat i Madrid. Ja, vill man ha ett specifikt utslag kan man ju för allt i världen välja en utredare som redan är partisk. Sedan kan man ju förundras över hur denna insatta person inte alls vet hur man skall komma tillrätta med felaktigheter.
För anledningen till att europaparlamentet inte röstade igenom förra SWIFT-avtalet var just att det inte fanns möjligheter för den enskilde att kunna få sin röst hörd samt att den var FÖR integritetskränkande. Ja, denna nya variant är ju säkert mycket bättre på den fronten. Det enda som verkligen åtgärdats är BARA det att man, i teorin, kan få sitt fall granskad och vissa saker raderade ur registret. Nu är det ju också så att även denna individ som varit med och tagit fram detta nya SWIFT-avtal inte har en susning om hur detta skall gå till. Vid frågan hur så sade hon att hon inte alls visste några detaljer, men det fanns på någon amerikansk hemsida. Jo men tack för att denna individ som utformat detta har sådan koll på dom viktiga bitarna.
Vad hände med att värna om medborgarnas rättigheter? Det känns som om de vid makten försöker skrämma oss till att bara acceptera att vi måste försaka varenda frihet bara för att jaga dessa terrorister.
Inte minst med tanke på de grundlagsändringar som Beatrice Ask nu presenterat? Det känns ju verkligen inte bra alls. Vi blir fråntagna rättighet efter frihet efter rättighet. Riktigt vidrigt av politikerna, tycker jag!
Och tänker man då på att våra kära, idiotiska miljöpartister vill inrätta en statlig tidning kan man ju räkna kallt på vad som händer. En propagandaapparat som förklarar hur bra det har blivit med allt och att det inte var en så dum idé att åter få möjligheten till att sätta in militären mot invånarna.

Det mest skrämmande är nog att detta inte direkt anses som nyheter längre. Det är LÅNGT ifrån all media som rapporterar om detta. Och DET är nog det som skrämmer mig mest...


Referenser: DN, DN, DN, DN