lördag 15 maj 2010

Lars Vilks och yttrandefriheten

Lars Vilks. Bara namnet är ju laddat idag! Först så får han, mitt under pågående föreläsning, en dansk skalle av en åhörare. Ironiskt nog handlade det om yttrandefrihet och dess gränser. Den danska skallen kom då han, via bildspelet, visade någon form av sexuellt material med individer i Muhammedmasker. Provocerande, kan tyckas. Men fortfarande så är det ju under en föreläsning.
Sedan så blir hans hem nu utsatt för brandbombsattentat. Tragiskt som bara den!
Men låt oss stanna upp för ett par sekunder och begrunda våra folkvalda. Hur dom verkligen har gjort slag i saken och stått upp och meddelat hela det svenska samhället att sådana här attentat, både privat och i föreläsningssalen, INTE under några som helst omständigheter tolereras.. Eller, vänta nu.. Det är ju det dom inte har gjort! Varför? Vart är deras skrik efter rättvisa nu? Vart hörs klinganden av politiskt raseri som annars hade ljudit så högt i landet?

Jag kan inte hjälpa det, jag tycker det är åt helvete fel. Verkligen åt helvete. Dessa muslimer som förstör en föreläsning, slåss med svensk polis och slänger glåpord åt polisen, hur i helvete har dom mage att gapa om att skylla allt det som hände på polisen och att dom inte stängde av filmen som Vilks visade.
Är det verkligen en demokratisk grupp i Sverige? Sådana som gömmer sina attacker på demokratin och yttrandefriheten. Jag förstår inte.
Just Lars Vilks är viktig att ta ställning för. Det är ett strålande bevis på hur dåligt bevarad yttrandefriheten är i detta land.

HÄR följer en länk till en videosnutt om tumultet under föreläsningen i Uppsala.

Man kan ju undra vad det är som händer då attacker som dessa inte, på alla fronter, fördöms mer eller mindre direkt!

MP och Oppositionen. En tankeverkstad utan tillgång till verktyg?

Nu har dom gått och gjort det igen. Dom där djävla idioterna till språkrör i miljöpartiet. Dessa två dårar, Maria Wetterstrand och Peter Eriksson, borde ta sig en ordentlig funderare på vad det är dom vill ge för budskap till oss vanliga medborgare. Läs artiklarna här, här och här.
Tanken att ett parti skall tvinga en familj att göra si eller så är så otroligt mycket mer skrämmande än att bevara gamla könsideal när det kommer till att vara hemma med barnen. Det är upp till varje familj att ta den diskussionen och komma fram till vad som fungerar för varje enskild familjeenhet! Det är inte upp till ett verklighetsfråntkopplat parti. Fast dom kanske blickar över till Kina och tycker ”kan dom kan vi”?
Sedan är det återigen det där med kvotering. Alltså, vad kan vara så hysteriskt svårt att fatta? Det gäller ju inte kön utan kompetens. Tyvärr är det ju som så att den gamla gubbiga eliten sitter i styrelser land och rike runt, men det kommer ju ske en vettig övergång till något som speglar samhället på ett naturligt sätt, fast med bibehållen kompetens då.
Den stora jätten i väst, USA, har ju kommit längre. Där sitter det kvinnor i styrelser och på större poster med. Kanske inte så underligt, då det finns så oerhört fler företag där, men i procent talat så ligger dom mycket bättre till än hos oss. I detta fall kan man se USA som en förebild.
Varför inte göra som en god vän föreslog ”Jag tycker man ska lagstifta om att kvotera in politiker per parti, och att Miljöpartiet’s kvot är 1 person. Och den personen ska få jobba max 35 timmar per vecka”
Dom pratar ju ändå om politikeransvar, så varför inte. Min goda väns idé är ju faktiskt riktigt bra!
Men att kvotera, jag tycker det är idioti av den lägre skolan, för det är ogenomtänkta idéer av folk som skall företräda. Idoti!

Och Oppositionen, vilket är S, V & MP, har sagt att ROTavdraget kommer ligga kvar, medan RUTavdraget kommer försvinna, för det är tydligen kvinnoförnedrande och en tillbakagång till ett pige-samhälle. Då kan man fundera på hur resonemanget där.
Att göra det lättare för ett manligt dominerat yrke (då de som gynnas av ett ROTavdrag är just i huvudsak män) och sparka undan benen på de kvinnor som arbetar just nu och frodas tack vare RUTavdraget. Hur tänkte man där?
Och hur tänker man när den samlade Oppositionen säger att dom vill ha ut fler kvinnor i företagande när man stänger möjligheter för dem?
Javisst, det är rätt så kallt kalkylerat från min sida, men könsroller lever än tyvärr! Det är ingen utopi på något sätt, men en verklighet. Och det är där politikerna i Oppositionen för tillfället har valt att bortse ifrån!
MP har ju förändrats från något patetiskt och skrattretande till något verklighetsfrämmande och frihetsbegränsande i still med både KD och V. Fast bara värre..

Mat och politik

Så var det dags för lite mat igen. Jag och min lilla kärlek åkte ned till stan idag för inköpet av min brorsons ettårsfirande imorgon. Efter att relativt snabbt hittat något som kunde tänkas passa så var det en liten promenad i stan som gällde. Och då blev jag faktiskt lite hungrig. Det kurrade sådär gott i magen som bara kan innebära att om jag inte får mat i magen så förvandlas jag från min så annars charmiga och vinnande personlighet till ett hormonstyrt pms-monster. Och det är ju något som varken jag eller kärringen min vill (man kan ju argumentera för att det är hennes roll i förhållandet, men det känns som om det krävs ett helt inlägg om det, och det orkar jag liksom inte) J
Men vi hamnade, som vi ofta gör på sådana oplanerade matstopp på Franska Bageriet ett stenkast från Grönsakstorget. Deras Croque Maddame är nog något av det godaste jag någonsin ätit på café. Visst är det dyrare än en Big Mac & Co, men vilken smakupplevelse det är. Inget bröd som sugit sig sladdrigt av fett eller så. Bara himmelskt gott!

Sedan måste jag ju nämna något som gjorde mig lite upprörd igår. På nyheterna hade dom ju gjort någon undersökning om hur förtroendet var för miljöpartiet. Sicket skämt.
Och det där stolpskottet till språkrör Peter Eriksson står i TV och säger mer eller mindre rent ut att han är förvånad över att 85% av de tillfrågade inte har något förtroende för deras ekonomiska politik med motiveringen ”att vi har bedrivit en ansvarsfull politik i över 8 år med Socialdemokraterna och Vänsterpartiet”. Sicket skitsnack!!! Inte nog med att miljöpartiet inte har någon direkt egen politik utan mer lever på namnet som ett miljömedvetet parti, vilket är både sorgligt och skrattretande. Mest sorgligt för att folk går på det och skrattretande då dom inte kan ämnet ordentligt ens. Men den ansvarsfulla, ekonomiska politiken han pratar om kommer jag så väl ihåg från deras förra period. Då man i kristider KRÄVDE att höja utlandshjälpen med en massa miljarder. Visst, det är jättebra att Sverige pumpar ut pengar till behövande, solidaritet och vad det nu heter, men i kristider borde man inte mer ägna sig åt att se till att skola och sjukvård inte behöver göra de hysteriska nedskärningar? Är det ansvarfullt verkligen att skänka bort pengar och sedan slå sig för bröstet och skära ned i just skola och sjukvärd/äldreomsorg? Det är ju inte bara ett svek mot de gamla som faktiskt byggt upp detta land, utan mot varenda svensk som faktiskt har sin IQ strax över strecket fiskmås!!!