lördag 10 juli 2010

Miljöpartiet de pårökta

Så var det dags då. Mitt hatparti nummer ett, miljöpartiet, fick sina minuter i rampljuset under Almedalsveckan. Politikerkårens största turné. Jag säger då det, vilka idioter. De förslag som dom kom med var varken realistiska eller ens i gränsområdet till vettiga. Kommuner skall få mer makt att stoppa köpcentra utanför de stora städerna, hette det. Jotack, det finns ju så mycket plats för till exempel Ikea att etablera ett stort varuhus i storstäderna som redan nu lever lite på bristningsgränsen. Det känns som om miljöpartiet enbart lever på namnet, för jag kan inte direkt se något unikt miljötänk när dom pratar alls.
Maria Wetterstrands tal innehåller inget annat än skräckpropaganda och rena lögner!!! USCH!!!
Emot kärnkraft kan ju alla vara, men det går inte att hitta en ordentlig källa till all den el som dom spottar ut, och med tanke på att Indien håller på med att bygga ett fjärde generationens kärnkraftverk och att dom använder fler isotoper än de föråldrade andragenerationens som Sverige har så inte undra på att vi har en massa kärnavfall.
Likadant är det ju med deras mål att tvinga den svenska befolkningen bli vegetarianer. Där är också den verklighetsbaserade vardagen ett minne blått. Man kan inte föda Sveriges befolkning på grödor med den areal vi har, det måste till mer. Och dessutom så är det som så att människan är allätare och behöver en allsidig kost.
Och när det gäller det egna valet så är ju inte MP direkt villig att lyssna på folket. Dom verkar tro att alla lever som dom gör i storstäderna, då dom skall tvinga folk på landsbygden att cykla istället för att använda bil. Med andra ord så är det bara att ge upp drömmen att vara landetmänniska och bosätta sig i hyreshuset bredvid jobbet i någon av våra fyra riktigt stora städer.

Kött kan man inte äta, för det skall MP straffbeskatta.
Fisk får man inte heller äta, för enligt MP skall det räknas som individer, och det i förlängningen kommer innebära att varje yrkes- eller hobbyfiskare kommer lagföras och dömmas för minst massmord.
Jag undrar nu hur MP skall lösa den tillströmning som fängelserna kommer få. Hur många nya fängelser skall det byggas?
Och när tar MP striden fullt ut och kämpar för att människan inte skall avbryta en endaste levnadscykel där potatis, morötter och alla andra växande och levande organismer är mord. Även organismer som virus och bakterier är ju levande, hur tänker man där?

Som många av er som läst mitt bloggande vet att jag hyser all världens förakt för dessa pårökta hippies. Miljöpartiet är inte det partiet det en gång varit. Det är fortfarande den intresseorganisation som Centern en gång var. Skillnaden är väl att Centern utvecklats från ett bondeförbund medan Miljöpartiet är en intresseorganisation för stadsinvånare med dåligt samvete eller något. Till och med KD är bättre, för KD har iallafall en gång i tiden haft ett syfte och en politik, hur snedvridet det ändå har varit (och ÄR).


Referenser: GP, GP, GP, GP, DN, DN, DN, SvD, SvD, SvD, Aftonbladet, Expressen, Expressen,

Det skrämmande fallet Sodexo

Gud vad tråkigt att läsa om värdelös mat. Denna gången i regi av Sodexo på uppdrag av Stockholm stad. Deras måltider för de som ligger på sjukhus/sjukhem får mig att rysa. Dålig kvalitet räcker uppenbarligen inte till för att beskriva denna dåliga måltid.
För vägrar barnen att äta så kan det omöjligen vara en smaksensation. Dom äter när dom blir hungriga, om det inte smakar illa då vill säga! Men tydligen, eller snarare UPPENBARLIGEN, så faller kvaliteten såpass mycket. När man hör om historier där anställda för sina egna pengar köper mat åt de som vårdas finner jag mäkta märkligt. Sedan när de borgliga politikerna varken har intresse eller engagemang i frågan så är det fördjävligt. Dessvärre kan man i detta fall, Sodexo-fallet, se en klar markering. De borgerliga politikerna vägrar göra något åt detta medan S, V och MP faktiskt vill riva avtalet och införa storkökssystemet igen, känns detta lite som en hjärtefråga. Men så som jag ser det slutar inte problematiken där. Det behövs en attitydförändring i samhället när det gäller den skattefinansierade måltiden. För i mina ögon faller det fel att skolmåltiden, sjukhusmåltiden och äldrevårdsmåltiden är av tvivelaktisk kvalitet och de måltider våra kära fångar; pedofiler, mördare, våldtäktsmän och så vidare får bättre kvalitet på sin måltid än våra skolungdomar, äldre och sjuka. Det är något som verkligen känns felaktigt. Det är väl så att de grupper som gjort sig förtjänta av en ordentlig middag på ålderns höst inte får det bara för att Sverige alltid har daltat med gärningsmännen. Låt Sodexo istället ge den skitmaten till fängelseinvånarna och låt storkök med ordentliga kockar göra maten till dem som byggt upp detta samhälle, dem som är sjuka och dem som faktiskt kommer föra Sverige framåt.
Jag kan tänka mig att säga som så att detta är för mig en såpass viktig fråga så det är möjligt att det parti som har den bästa åtgärdsplanen för denna frågan får min röst. Så viktig tycker jag maten faktiskt är. Det är väl bara en fråga innan vi får liknande fall här i sköna Göteborg?
Och med tanke på att det politiska lägret är ett val mellan pest och kolera, så är det skönt att ÄNTLIGEN hittat en fråga man kan fördjupa sig i på ett ordentligt sätt.

Och när jag tittade på Sodexos hemsida för att leta efter någon form av press-svar på denna frågan så hade dom mycket riktigt gjort en pressrelease. Men den tycker jag var ruggans dålig. Bara att döma sjävla då den finns HÄR.


Referenser: Sodexo, SvD, SvD, SvD