fredag 10 september 2010

Äntligen lite helg

Och idag var det återigen dags. Föreläsning nummer två i ordningen. Det var betydligt mer begripligt denna gången. Mer paralleller till verkligheten gjorde dagens föreläsning till ett nöje, faktiskt. Även om just sociologi inte får mitt hjärta att banka det där extra slaget.

Sedan så begav sig vår lilla studiegrupp för att göra den sista intervjun inför skolarbetet. Det var på ett bemanningsföretag och det var stor skillnad på denna och förra intervjun. Mest beroende på att hon vi intervjuade idag hade fått rycka in på receptionen, så det blev väldigt kort. Lite för kort, om ni nu frågar mig. Kändes inte riktigt som om det gav mig någonting av bestående värde.

Men på väg till skolan i morse, som för övrigt startade 08:15, så regnade det. Eller ja, regnade och regnade, det duggade. Och det var sådär underbart skönt som bara en höstmorgon kan erbjuda. Det där klara och kalla vädret. Och det enda som jag kunde gå och tänka på var hur förbannat skönt det hade varit att istället sitta och meta eller fiska i Delsjön. Det börjar ju lida mot sitt slut för den typen av aktiviteter nu. Så snart måste jag bara komma iväg.
Att kunna sitta på stenen i ponchon och bara vänta på att flötet kommer dras ned under vattenytan. Eller att en större variant tar och biter på min lilla vobbler. Kunna dra fram termosen med kaffe och bara sitta o koncentrera sig på flötet och njuta av tillvaron. Det är en utopi, det!

Men men, nu är det helg. Det skall bli lugnt och skönt utan en massa inplanerat. Det blir till att bara vara, hoppas jag. Jag har ju arbetat på jouren sedan förra fredagen, så det är rätt så skönt att gå av. Men det dök upp frågetecken runt det med. Får se vad lilla chefen säger när vi pratas vid senare. Kanske åker på en vecka till.
Inte mig emot på ett sätt. Det kommer bli en massa skönt sedan när lönen dyker upp, men just idag hoppas jag på att få det lugnt och avslappnat. Så man kan ladda batterierna lite, så att säga.