måndag 5 juli 2010

Fortsättning på Almedalsveckan. Rena rappakaljan!

Skrev ju lite om politik igår, och idag så blir det nog samma ämne igen. Fast denna gång då så är det rödgröna Kollektivet lite mer synat tack vare att Alliansen fick sig en liten känga under gårdagens inlägg i bloggen min.
Inte undra på att det blivit så heller, då den moderate partiledaren Fredrik Reinfeldt stod i fokus på scen under Almedalsveckan. Och de som grinade illa efter kronprinsessans bröllop tycker denna typ av slöseri med skattemedel är OK är bara sorgliga, rent av. Men men, nog för mina personliga åsikter om det och så kastar vi oss in i vänsterpartistens Lars Ohlys kamp om rösterna. Inledningsvis vill jag bara säga att jag tycker det känns mer och mer som om att man kunde dra en likhet mellan de båda blocken och Oliver Twist, där han går fram och ber om mer. Mer mat, eller i denna metafor mer makt. Inte för att dom har något unikt att komma med, men bara för att få mer makt. Den makten som moderaterna och Alliansen sakta men säkert strippar ifrån oss vanliga medborgare. Vi som betalar skatt och deras löner. Vi som betalar skatt och ser till att antingen den ena eller andra sidan regerar, det är ju hos OSS makten skall vara, inte hos det politiska toppskiktet.
Nu har vänsternissarna kommit på att välfärd också börjar på v, och använder det i ett desperat försök att verka så välfärdsinriktade så det mer eller mindre inte finns motstycke. Det finns ingen välfärd kvar i politiken, så varför köra med dessa tomma ord, kan man undra.
Det rödgröna Kollektivet är lika lite för välfärd som den genomblåa Alliansen. Det rimmar illa när moderaterna försöker kalla sig för arbetarparti, och det rimmar minst lika illa när vänsterpartiet försöker kalla sig för välfärdsparti.

Nu rynkar säkert många åt er på näsan. Men moderaterna varken är, har varit eller kommer att bli ett parti för arbetare. Inte när man marknadsförde sig så kraftigt i sista valet 2006 som arbetarparti och under dessa fyra år har höjt karensdagar, gjort nedskärningar i LAS och så vidare. Arbetarens ställning har under Alliansens år försvagats och prislappen är mer pengar i fickan. Både på gott och ont, alltså. Därmed inte sagt att dom gjort ett dåligt jobb, men att kalla sig arbetarparti är ju ren och skär lögn. Det finns inte något arbetarvänligt där inte. MEN, ett stort plus är att bidragssamhället verkar ha gått hyfsat i graven. Äntligen. Men icke desto mindre finns det mycket kvar av den galenskapen som bör avskaffas. Men ett kliv i rätt riktning!
Och med tanke på ovanstående så är det lika djävla fel av vänstern att kalla sig för välfärdsparti. Då detta parti i mycket stor utsträckning faktiskt varit en STOR del i maskineriet för att bygga upp det bidragsamhälle som vi haft. Så i min enkla matematik så kan inte två fel bli ett rätt. Eller?
Det låter ju lika djävla illa när Kollektivet går ut i pressen och skäller ut regeringen för att skapa ett bidragsamhälle. Till att börja med är det opassande av dem, och sedan så är det ju inte riktigt så det har varit. En kris är ju inte regeringens fel, oavsett vem som sitter.

Men tillbaka till detta knepiga vänsterparti och jippo, som Almedalsveckan ändå är. Det är ju ruggans jippo. Saknas ju bara en orkester så är det totalt. Usch och fy!
Men som jag sagt tidigare, så känns det iallafall för mig så hysteriskt svårt att faktiskt välja ett parti som man kan med gott samvete lägga sin röst på. För inget av partierna som är etablerade känns som en bra röst.
Läste om att dom skulle toppa Alliansen med tolv miljarder kronor. Här måste det vara en miss. Det finns en bloggare som kallar sin blogg ”alltid rött, alltid rätt” som skrev om detta. Men den herren måste vara ute i det blå (eller röda) och bara sväva. Det är tolv miljarder som inte riktigt finns i verkligheten. Det är ju enkelt att skryta och skrävla, komma med utspel efter utspel. Men någonstans måste ju verklighetens begränsningar komma och slå upp ögonen för oss. Tolv miljarder är ju en hel del. En hysterisk massa. Hur skall dom ha råd med dessa pengar? Och från var? Läser man lite närmare om just dessa tolv miljarder så skrivs det vad dessa pengar skall gå till, men inte varifrån dom kommer att komma. Helt enkelt så har dom sådana där magiska, mystiska pengar som man kan ta fram lite då och då. JAG VILL OCKSÅ HA!!!