lördag 12 juni 2010

Inspirationslöst

Har inte haft inspiration till något direkt idag. En riktig pissdag, med andra ord. Får hoppas att det kommer bli bättre imorgon. Jag hade storslagna planer för middag idag, men när jag och min pärla kom till Saluhallen så var alla köttdiskar mer eller mindre rensade. Skulle ha blivit ordentliga schnitzlar med stark vitlöksaioli och bakpotatisar skurna i ordentliga stickor som fristeras till perfektion. Fast just den fritösen som vi har är inte alls såpass "avancerad" som jag vill ha. Det finns inte ett ordentligt reglage, utan bara ett litet snurrvred som inte alls beskriver några temperaturer. Får väl ta och köpa en ny vid tillfälle.

Nä, idag blev det faktiskt en pizza med mozarella, basilika, trattkantareller och lite färska tomater på och gumman köpte en grekisk sallad. Inte speciellt spännande eller upphetsande för smaklökarna alls, med andra ord. Får bli lite mer tanke och kärlek framöver, tror jag.

Läste lite olika bloggar under dagen här med. Det finns så mycket spännande därute, och än mer sådant som verkligen inte rör mig varken åt höger eller vänster. Modebloggar hoppar man ju direkt över, veganpropagerande bloggar är ju inte bra för mitt blodtryck så dom svär jag lite åt innan jag lämnar dom. Likaså åker många relationsbloggar och familjebloggar förbi utan direkt uppmärksamhet. Men ibland så kommer man över lite ögongodis. Som ni som följt bloggen lite vet hur viktigt och roligt jag tycker mat faktiskt är! Det år då det blir lite extra roligt och snubbla över bloggen baka baka lite kaka! Vilken fröjd att se och läsa. Jag säger då det, vilket underbart hantverk som utförs. Favoriten bland bilderna är ju haloweentårtan. Fast doptårtan var vacker den med.
Det roliga är att jag funderat på det där när man sett vad folk åstadkommer. Men jag vet det katten om jag besitter tillräckligt med tålamod för alla dessa små detaljer.

Sedan är det alltid kul att följa vänners bloggar, förståss. Men många av dem uppdateras så sällan så man glömmer lite av dem. Tycker det faktiskt är lite tråkigt att inte fler av mina vänner väljer att blogga... Får helt enkelt försöka övertala dem!