tisdag 28 september 2010

Vilken tragedi

Så var det lite mer om händelserna som plågat Göteborg. I detta fallet handlar det om den försvunna kvinnan. Allteftersom polisen grävt och nystat i historien så har det framkommit mer och mer. Dom har till och med anhållit en individ som är skäligen misstänkt för att ha bragt henne om livet. Så på det sättet så går maskineriets kugghjul på ett bra sätt ändå.
Det finns hopp om ett rättssamhälle!

Och sedan så går det i media ut experter som säger att trots allt så finns det en norm för hur många mord som sker per år. Även om dom kommer i spridda skurar så är antalet mord hyffsat konstant. Per år då, alltså.

Men vad hjälper det? Det känns skönt att veta att det inte är en uppgång, men återigen, vad hjälper det? De familjer och anhöriga som får ett sådant besked kan knappast vara lugna över vad statistiken säger. Det är bara så skevt.
Jag läste att det skulle vara en manifestation mot våldet som gång på gång skakar vårat samhälle, och jag kommer hoppas kunna deltaga. Man måste kunna stå upp och visa att vi medmänniskor tar ett ordentligt avstånd från det där.
Det har gått bra långt när vanliga människor inte kan ta sig hem ordentligt från en utekväll. Som jag sade igår, så känns det som om Göteborg har fått ett så mycket hårdare klimat. Det är inte den stad som jag kommer ihåg alls. Har verkligen människovärdet sjunkit så oerhört mycket de senaste åren?

Det som verkligen stör mig är att det tog inte många sekunder innan Rättvisepartiet Socialisterna gör detta till ett politiskt redskap. Det stör mig så oerhört att dom använder denna enorma tragedi för att promotera den egna, högst snedvridna politiken.
Denna händelse skall inte bli en politisk mjölkko, utan det som nu gäller är att se till att i första hand lösa brottet och ta hand om de anhöriga.

Referenser: GP, GP, GP, GP, GP, GP