söndag 19 september 2010

Valet 2010

Så är det minsann klart. Just det procentuella är lite diffust, men vissa saker är helt klara. Det är en Alliansstödd regering. Och SverigeDemokraterna har klarat fyraprocentspärren. Det kan man inte förneka. Historiskt sett är det ett val som ingen sett maken till. Aldrig tidigare i modern tid har borgarna fått mer eller mindre två mandatperioder. Och aldrig tidigare har ett parti som SverigeDemokraterna kommit in. Och aldrig tidigare har ett svenskt val haft ett sådant blocksamarbete som denna gången. Alliansen och Oppositionen
Nu talar Oppositionen om det rasistiska vindarna som blåser i Sverige, snarare än att man förlorat emot borgarna. Och som Mona Sahlin sade i sitt tal på den Socialdemokratiska valvakan så har Svenska folket fått sin röst hörd. Likaväl som andra politiker sagt. Varför skall man då frysa ut SverigeDemokraterna? Det känns allt annat än demokratiskt… Och det känns inte heller som att politikerna vet vad demokratin innebär längre. Att frysa ut känns inte som den mest demokratiska lösning som faktiskt finns.

Sverigedemokraternas framgångar beror inte på att Svenska folket är rasister, utan att det är ett starkt missnöje med invandringspolitiken. Men istället att ta diskussionen så väljer media och etablerade partier att totalt ignorera dem, vilket gett dem vind i seglen.
Sverigedemokraterna är inte en fluga, det är ett missnöjesparti. Fött och framdrivet av en misslyckad invandringspolitik, en samling arroganta politiker och en arrogant media.
Dessvärre är det som så när man pratar om invandringspolitiken så drar meningsmotståndare fram rasistkortet, vilket gör att diskussionen runt den frågan läggs på en väldigt låg nivå. Och när ett parti som Sverigedemokraterna lyfter fram frågan så blir det ett dragplåster.
Media har tagit och vinklat all rapportering i frågan, vilket gör att Svenska folket tröttnat. Där suger också Sverigedemokraterna upp röster.
Den Sverigedemokratiska segern är en frukt över politiska misslyckanden, inget annat. Det är ett missnöjesparti, inget mer och inget mindre. Det är en skam att man inte kunnat ta Sverigedemokraterna in i den politiska debatten och sänkt dem där. Endast via debatter och demokratiskt arbete kan man komma till bukt med fenomenet SD. Inte via utfrysningar eller särbehandlingar. SD är, oavsett om man vill eller inte, större än både V och KD. Och rent demokratiskt vill jag inte att man skall frysa ut någon av dem. Har man klarat fyraprocentspärren skall man behandla dem därefter.
Så välj att debattera och sköt det demokratiska åtagandet som politiken innebär, så kommer vi inte ha SD att bry oss om nästa val. Val 2014 kanske kan bli ett bättre val?

Jag hoppas verkligen att det Svenska valdeltagandet inte understiger 80% i detta val, men tänk vad skönt om en effekt av detta valet får folk att gå man ur huse bara för att lägga sin röst. Tänk er en utopi där vi har ett valdeltagande som överstiger 90%. Jag förstår inte folk som inte går och röstar. Det är inte bara en demokratisk rättighet, det är en solidarisk skyldighet! Jag personligen anser, Å DET STARKASTE, att det är allas skyldighet att gå och rösta. Vill man inte rösta lägger man i blanka lappar. Men ned till vallokalen skall man gå!


Referenser: SvT, SvT, SvT, GP, GP, GP, GP, GP, GP, GP, DN, DN, DN, DN, DN, DN, DN, DN, DN, DN, DN, DN, DN, SvD, SvD, SvD, SvD, SvD, SvD, SvD, SvD, Fria Tider, Skånskan, Skånskan, Skånskan, Skånskan, UNT, UNT, UNT, KK, KK, KK, KK