tisdag 31 augusti 2010

Snart är det minsann val!

Ja du… Det märks verkligen att det inte är långt kvar till valet. Men en sak som jag faktiskt gått och grubblat på är vart ideologierna tagit vägen? Någon som vet?
Det förefaller mig som om samtliga riksdagspartier rört sig så pass mycket till mitten att det mer eller mindre inte spelar någon större roll vad vi väljer nu i höst.
Och trots att Alliansen successivt dragit åt svångremmen för den personliga integriteten så är det förvånansvärt många som säger ”moderaterna har i alla fall sett till att vi inte går mot ett storerbror-ser-dig-samhälle”? Ursäkta mig, tänker jag. Dessa virrpannor har ju ingen grund för vad dom säger. Med denna moderatledda regering vi har haft de senaste fyra åren har fler och fler dumheter införts. FRA, IPRED, SWIFT samt en grundlagsändring.
Sedan kan man väl heller inte säga att de senaste fyra åren varit bortkastade heller. Det tycker i varje fall inte jag. Svångremmen på bidragssamhället är någonting positivt. Det skall löna sig att jobba, inte att leva på bidrag. Det är nog det absolut bästa som denna mandatperiod inneburit för Sverige enligt denna bloggskrivare.

Visst, man får också komma ihåg alla dom som tycker att Oppositionen är det enda raka och med deras uttalande om att FRA-lagen kommer rivas upp i ryggen snacka bajs om Alliansen för införandet måste jag bara sätta ned foten. För en mer skenhelig djävel som Thomas Bodström får man leta efter. Det är han som är grundaren för hela FRA-lagsförslaget tillkomst och utveckling till en numera införd lag. Det är inte ett påhit från Alliansens sida, utan en ren och skär Socialdemokratisk skapelse.
Därtill påstår jag att det är lika djävla illa ur en personlig integritetssynpunkt om den fan blir Justitieminister igen. Beatrice Ask är en rabiat dåre och Thomas Bodström är en skenhelig dåre och jag hoppas att ingen av dem har något med justitiefrågor att göra i framtiden.

Sedan så är ju mitt hatparti, Miljöpartiet, ute tillsammans med övriga partier i en hektisk valrörelse. Jag ser på deras stugor stora plakat där man påstår sig värna om det ”Moderna Sverige”. Jo tack, dom eftersträvar ju modernitet likväl som Kina förespråkar dom mänskliga rättigheterna. Ett parti som vill bestämma hur middagen ser ut för det svenska folket är knappast intresserade av ett modernt samhälle, och jag skulle uppskatta om dessa tokar inte kom in i riksdagen över huvud taget.

Men men. Vidare så läste jag om våra kära folkvalda politiker och förvånas samtidigt över att politikerhatet i Sverige inte är större än vad det faktiskt är. För om folk verkligen satte sig in i hur mycket våra politiker skiter i att göra med sina åtaganden hade det blivit ett ramaskri som inte slutat förän vissa av dom värsta skolkarna var bortplockade skalpen.
Och hur kan dessa förbannade individer åter ställa upp i valen, när dom inte ens behagat göra ett dåligt jobb från början?