tisdag 13 juli 2010

Politiskt mygel

Nu börjar det minsann bli mer liv i den politiska skällan. Återigen så ser man hur den blåa regeringen, med ”det nya arbetarpartiet” i toppen vill återigen passa på att inskränka den personliga integriteten. Eller ja, det lilla som finns kvar av den. Det är inte utan att jag ställer mig frågan hur farlig för den enskilda individen della koalition är. Är detta det borgerliga Alliansens resultat nu med fyra år vid makten? Ett införande av det totalitära övervakningssamhället där den enskilde individens banktransaktioner överförs till USA för godkänning och Internetanvändandet godkänns av FRA?

Vi har ett gäng farliga personer som jobbar helt i det fördolda idag. Tre av dem är Beatrice Ask, Thomas Bodström och Cecilia Malmström. Därefter kommer terroristerna och efter dem de kriminella organisationerna och gängen. Dessvärre i JUST DEN ORDNINGEN!
Beatrice Ask, i sin iver att riva bort allt vad den personliga integriteten heter.
Bodström för att han deffenitivt är ansvarig för denna avlyssningshets och terror-på-internetmentalitet som nu råder hos hönshjärnorna i regeringen. Och Bodström får man inte glömma är FRA-lagens övervakande fader.
Och sist, men absolut inte minst, Cecilia Malmström, som verkligen jobbat hårt och länge för att få USA att övervaka oss också. Storebror ser dig-samhället är varken en fantasi eller långt borta. Det är redan här. Mycket tack vare dessa tre, farliga politiker.
Jag vill inte ens veta vad detta toppskikt eller dess hejdukar vill göra med Europa och Sverige i framtiden. Klart är att dessa tre samhällssabotörer måste försvinna från makten. Dom har ingenting med makt att göra på det sättet som dom obehindrat tuffar på. Dessa desperados måste faktiskt sheriffen snart haffa!

Från den politiskt korrekta, styrda media så rapporteras det om Littorin-affären, om huruvida sexköpslagen är ett fiasko eller inte, Mona Shalin som ondgör sig över alla dessa opinionsmätningar, mer prat om hur moderaterna hanterat Littorin-affären och så vidare. Men ingen, INGEN, media ställer sig och kritiserar och framförallt informerar om Swift, grundlagsändringar och sådant som faktiskt betyder någonting. En artikel här eller där, max..
Nä, rökridåer är det enda som syns, som om media är helt med på att blossa upp vissa saker och tysta ned andra.
Och sedan så måste vi, Svenska medborgare, höja rösten och meddela dom som VI valt att VISSA SAKER ÄR INTE OKEY!


Mera matprat

Så kom den första prognos som jag väntat så efter att få läsa. Det handlade om bär, eller blåbär för att vara väldigt exakt. Det ser ut som om det kommer kunna bli ett lysande bärår i år. Och ingen blir nog gladare än lilla jag… Har länge tänkt att försöka mig på det där med bärplockning igen. Har inte varit så förtjust i det förut, men någongång måste man ju försöka igen.
Blev ju ofta, mot min vilja, medtvingad ut i skogen när jag var liten grabb. Inte så roligt alls då, men nu tror jag faktiskt att det är helt och hållet i min smak. Och tänk sedan ett frysfack fullt med dessa blåa bär. Perfekt till sås, glass, sorbet och allehanda andra efträtter. Det är nästan så jag börjar dregla när jag tänker på allt det där. Och det stannar ju inte vid blåbär heller. Lingon, hallon, björnbär. Och svampen. SVAMPEN! Trattkantareller och vanliga gula kantareller. Det är nästan så hela min kropp spritter av iver att få komma ut i skog och natur.
Har faktiskt gjort ett inköp som både är tänkt för regniga fiskedagar och skogsdagar. Jag gick till Naturkompaniet för ett tag sedan och tänkte kolla på Fjällrävens poncho. Men den är ju så förbannat dyr så pratade med en som jobbade där. Det slutade med en historia om när hon och hennes gubbe var ute i skogen och att jag hade en sådan dyr poncho i en plastpåse och gick glatt ut ur butiken.
Så när den sena hösten närmar sig kommer ingen någonsin att hitta mig i stan, jag kommer med lätthet stå mitt i skogen plockandes som en dåre. Det är matpsykos det, ni!

Sedan så läste jag också om den tumlare som setts vid Eriksberg. Kan inte uttrycka nog hur ledsen jag är över att ha missat detta magnifika djur. Skall ned nu under dagen och bara gå och titta på vattenytan om den lille rackaren är kvar. Kameran kommer jag att ha med mig i absoluta högsta hugg! Vilken syn det måste vara, se ett såpass exotiskt djur i dessa vatten. Hoppas jag får den på bild!

Men tillbaka till mat och råvaror. För att börja detta stycke så vill jag påminna er om ett inlägg jag gjorde för ett tag sedan som handlade om fiskkvaliteten i Östersjön. Idag är det Svenska Dagbladet som har presenterat färska och vetenskapliga fakta om detta. Lika skrämmande nu som det var då. Framförallt med tanke på att många fiskebutiker inte skriftligen skriver vart fångsten är tagen ifrån. Framförallt inte Feskarbröderna, som i Göteborg faktiskt är störst. Den butik som jag sett som har den absolut bästa märkningen i detta avseendet är den lilla fiskebutiken vid Coop/systembolaget i Sisjön. Så det är väl då där man får börja göra sina huvudsakliga inköp.
Och sist i detta blogginlägg vill jag återigen passa på att ge Livsmedelsverket en stor känga. Detta statliga organ är nog det mest ineffektiva som jag stött på. Det är inte längre en fråga om vilka anslag detta döda maskineri skall ha, utan snarare OM dom överhuvudtaget ens skall ha ett anslag. Som jag skrev i ett tidigare inlägg så visar sig Livsmedelsverket från den lataste av sidor än en gång. Hur kan det ens finnas utrymme för denna typen av matfuskare som idag presenterats i färska artiklar? Jag tycker det är en förbannad djävla skam!