fredag 3 december 2010

Än är inte den sista idioten född

Följt lite mindre smickrande händelser samtidigt som det varit lite torka här på bloggen igen. Ja, det är skolan och lite privata affärer som tar så mycket tid i anspråk, men jag hoppas ju att det skall bli lugnare på båda fronter nu framöver.

Eftersom jag aktivt kritiserat Djurrättsalliansen i tidigare inlägg är det nu åter dags. Läste lite om deras metoder för att med hot om våld utpressa näringsidkare till lydnad. Deras tvång är att förmå butiksägare att inte handla med riktig päls.
Naturligtvis så är det som så att Djurrättsalliansen förnekar, men det hjälps ju inte åt riktigt. Dessa metoder är ju precis detsamma som använts av tidigare organisationer i ett försök att skrämma individer till lydnad. Tänk på den näringsidkare som för ca tio år sedan fick sin korvmoj uppbränd av dessa militanta veganer för att dom skulle ”hämnas” på Scan. Scan tog ingen skada alls av incidenten medan det för näringsidkarens del innebar konkurs. Skev djävla verklighetsbild, med andra ord. Härmed inte sagt att Djurrättsalliansen var ansvarig för det, men mentaliteten är ju faktiskt densamma. Förkastlig helt enkelt!

Sedan så är det nätverket Klimax som är helt fel ute och snurrar. Efter deras aktion mot Hemköp så läser jag deras pressrelease med ett leende som bara framkommer när man läser något hysteriskt roligt i dess mest patetiska mening! Enligt polisrapporten förekom definitivt inget våld, men däremot en väldigt hätsk stämning när personalen försökte till att ”återta” charkdisken. Polis tillkallades och sju unga aktivister greps för den löjligt milda rubriceringen ”egenmäktigt förfarande”.
En av de i Göteborgs Tingsrätt dömda aktivister säger: ”Detta känns helt otroligt löjligt. Vi ville göra en kreativ och rolig aktion för att uppmärksamma en alarmerande orsak till klimatförändringarna, lagbrott var aldrig något syfte och jag har nu dömts för något jag inte gjort. Jag överväger att överklaga domen”
Där ser man vilka svaga individer som faktiskt utför dessa illgärningar. Förstår man inte att en avspärrning i en butik inte är helt laglig samt det faktum att just den lilla Hemköps-butiken inte har så mycket med just köttproduktionen att göra är ju inte det ett tecken på intelligens i alla fall.

Är det verkligen som så att dessa ”aktivister” är så urbota dumma att dom inte förstår ens industrin bakom eller hur lite en pälshandlare eller en butiks charkdisk har med det stora hela att göra? Vill man skapa debatt kan man vända sig till rätt forum och på så sätt kanske bli mer tagna på allvar. Grisfarmarna som Djurrättsalliansen slog larm om förra året var hysteriskt bra gjort, men det ger inte samma organisation rätt att driva hetsjakt på minkfarmarna med missvisande och egenkonstruerande ”bevis”. Inte underligt att reportrarna eller filmarna som var med på deras ”räder” aldrig fick följa med in när ”bevis” skulle samlas in.

Men å andra sidan, vad skulle vardagen vara utan att läsa om dessa idioters aktioner? Vad eller vem skulle annars få mig att få det där leendet som bara patetiska och näst intill pinsamma rapporteringar?


Referenser: GP, Nyhetskanalen, NE