måndag 27 september 2010

En mörk tid

Nu är det något hemskt på gång. Under dagen har jag på olika sidor på Internet samt besökt den lokala närbutiken. Där fanns en affisch på en försvunnen ung kvinna, och vem har inte reagerat på rapporten om den saknade Rasmus?

Det verkar som om det är något i görningen, och jag hoppas av hela mitt hjärta att dessa individer återfinns i livet! Men samtidigt så verkar det inte så ljust, och det är ju det som gör dessa händelser så hysteriskt hemskt. Har Göteborg blivit en så pass mycket hårdare stad att vara ung i? Är det så att det är gäng som varit i farten? Eller enskilda våldsverkare?

Jag kommer ihåg när jag var liten och gick i högstadiet och gymnasiet. Det var inte alls lika vanligt att läsa om sådant på löpsedlarna. Det är en trend som bara MÅSTE vändas. Vi måste kunna gå ut utan att frukta för vår egen tillvaro eller vårt egna liv.

Men det verkar som om det är på Hisingen som problemen är. Det framgår av den information som polisen har att ge allmänheten. Det gör inte saken roligare, då det inte är långt ifrån där jag bor. Göteborg har verkligen gått in i en mörk period i historien. Det är verkligen inte den staden som jag har i mitt hjärta!


Referenser: GP, GP, GP

Hummerfisket är igång!

Bilden är tagen från Fiskeriverkets hemsida

Så var det dags. Media rapporterade glatt att det var åter dags att slänga i tinorna. Dessvärre känner jag som så att det hade varit roligare att skriva om det om jag nu faktiskt hade haft möjligheten att fiska hummer själv. Men det är det priset man får betala för att vara en stadsmänniska. Men jag hade gett min vänstra hand för att få friheten med en båt, ett par fiskespön och ett par tinor. Alltså, en metafor för min önskan att vara mer än det jag har blivit.

För det hade varit så skönt att komma ut på den blå böljan. Det hade varit frihet det. Jag dagdrömmer ofta om den dagen då man tagit studenten från universitetet och faktiskt kan jobba ordentligt. Att ha möjligheten att på allvar förändra sin vardag och sin framtid. Ändra hela sin livssituation. Det blir många dagdrömmar...

Men tillbaka till den underbara hummern. För mig så är allt hummerfiske, kräftfiske och ja. All typ av fiske, ett sätt att drömma mig bort från vardagen på något sätt. Det märker jag när jag tittar på flötet eller står och kastar i vobblern i sjön. Vilken frid som det innebär. Det är ju inte för fisken i sig man står där, utan för helhetsintrycket av frihet. Visst är det roligt om det nappar, det skall man ju inte krypa under stolen med. Men det är absolut inte det huvudsakliga skälet till att man vill spendera så många timmar ute i det fria!!

Det är därför det kommer bli fler och fler utflykter för mig framöver. Och min gumma då också naturligtvis. Vi har pratat en hel del om det där med uteliv, och jag måste säga att TACK OCH LOV så har hon lika stor passion för friluftslivet som vad jag har.
Oh oh... Jag måste också tala om en sak till. Jag och gumman satt och tittade på Jamies America i förregår, där kocken Jamie Oliver var i Wyoming och levde som en cowboy. Shit vilken känsla det var att bara titta på den. Koka gryta i öppen eld. Sova på bara backen med stjärnorna över sig. Det måste vara en underbar känsla, och jag blev faktiskt en hel del avundsjuk...


Referenser: GP, GP