onsdag 5 januari 2011

middagsdiskussion

Sitter här och har sista skivan med BBC Planet Earth på i bakgrunden och ser hur valhaj och rockor simmar i våra världshav och läser samtidigt mer på GP.se...

En artikel som jag fastnade för handlade om proteinets framgångar. Inte som naturligt preparat i mat utan som tillsättningsmedel i brist på mat. Eller i tron på att man äter för dåligt etc. Mycket intressant att läsa, och fortsättningsvis läsa artikeln som säger att proteinpulver kommer ifrån en restprodukt från mejeriindustrin. En restprodukt som säljer för en herrans massa kronor per kilo i handeln.

Varför inte se till att äta ordentligt? Basen för allt välmående är ju det vi äter. Variationen på det vi äter framförallt. Kött, grönsaker, mjölk, fisk, fågel, potatis, ris samt pasta. Det är ju egentligen inte så svårt att få i sig det där man skall, och proteiner är ju inte svårt att hitta, egentligen. Men allt skall ju gå så fort i denna moderna värld. Allt skall drivas upp i tempo något så hysteriskt. Förstår det inte!

Men å andra sidan är jag inte det där träningsfreaket man kan tro. Jag äter gärna riktigt gott och vällagat, är en förespråkare för Slow Food-rörelsens undertoner och står gärna i köket massa timmar i sträck. Inget proteinpulver för min del, inte!


Referenser:

Life seems good

Sitter här och tittar och sneglar på min psykologibok samtidigt som gumman ligger här i soffan bakom mig och mår lite skummt. Men det har varit en bra dag av kaffedrickande med den gamla tanten...
Ute har det snöat en hel del, eller rättare sagt snöar det fortfarande. Men det skall bli kul att ge sig ut i detta vinterväder och ta en massa bilder på vinterlandskapet. Sedan blir det nog att dra till den värdelösa Coop-butiken på Backaplan för att införskaffa det sista till middagen. Det blir katrinplommonspäckad fläskkarré enligt min kära mors recept idag. Vi har väl haft lite av vardagslyx denna veckan.

Jag gjorde hamburgare till oss för någon dag sedan, och jag använder ju nötfärs till nästan allt jag gör. Så även till hamburgarna. Därför blir jag så full i skratt när jag sitter och läser på GPs hemsida om hur tankarna går i den stora världsmetropolen USA. Inte undra på att dom mår som dom mår, egentligen. Hamburgare med kalkonbacon och en glaserad amerikansk munk. Naturligtvis med en massa ost, med extra ost. Vilket ger ett monster på en MASSA tusen kalorier. brrrr.. Blir ju bara mätt bara av att tänka på det. Inte mätt som i avsaknad av hunger, utan snarare mätt på grund utav det hysteriskt osmakliga av det. En glaserad munk i en hamburgare, vad tänker fanskapen med?


Referenser: