torsdag 27 maj 2010

Känslig?

Det märks verkligen att det är valår. Dels för att det diskuteras och följs av så många. Under ett valår så diskuteras det så mycket om politik överallt. Utspel efter utspel, naturligtvis med lika ogrundade påståenden från båda hållen. Man kan ju undra om dom ens läser underlag utan bara höftar in lite siffror för att understryka sina synpunkter som någon form av fakta. Och alla dessa grafer om hur mycket partier vunnit och förlorat under en 12-timmarsperiod. Det blir lätt lite för mycket av det goda i media, tycker jag. Varför inte satsa på ordentliga granskningar av vallöften, ideologiska debatter parterna emellan och så vidare? Expressen, Aftonbladet och Dagens Nyheter väljer väljer ett axplock av det lilla som faktiskt diskuteras idag. Fast Dagens Nyheter valde också att bevaka ett utspel från Folkpartiets orädde (och ofta populistiske) ledare Jan Björklund, det där om att förstatliga A-kassan. Svenska Dagbladet väljer att meddela att S ligger lite lågt i senaste väljarbarometern.

Inte ett ord om regeringens senaste inskränkningar på din och min politiska makt. Inte så mycket mer heller om Beatrice Ask’s genomhastade lagförslag. Det verkar inte vara så mycket nyhetsvärde i sådant som spelar roll, längre. Varför inte, kan man fundera på. Är det så att den etablerade, politiskt korrekta media, inte vågar syna hårdare? Vi vet ju sedan ett tag tillbaka otaliga exempel på hur sådana journalister behandlats. Kanske är därför som många tidningar väljer att prata om varför Prinsessan Madeleine ställer in sina uppdrag. För det verkar i alla fall vara något som engagerar. Eller varför inte en brittisk undersökning om varför unga tjejer ljuger för varandra.
Återigen vill jag härröra till artikeln i Fria Tider, där det från de politiskt korrekta nyhetssajterna inte alls tar upp detta obehagliga faktum. Det är väl bra misslyckat av medievärlden att inte skapa opinion och debatt om denna typen av inskränkningar? Eller är det bara jag som är känslig???