lördag 11 september 2010

Nog har hösten kommit, alltid

Det märks så väl. Hösten är här, min älskade årstid. Naturligtvis så har jag med största sannolikhet dragit på mig en lunginflammation. Det händer vart fjärde eller femte år. Hostan ger sig fan inte, och det blir bara rossligare och värre hostattacker. Blir det inte bättre tills på tisdag eller onsdag får jag gå till farbror doktorn och låta han undersöka mig. Det är fan typiskt.

Vaknade riktigt sent idag med. Både gumman och jag låg och drog oss ordentligt länge. Vaknade till ett par gånger under morgonen och vi steg inte upp förän runt elva. Och jag tittade till mina plantor hyffsat med en gång. Chilin har väl mer eller mindre gett upp. Och det är så tråkigt, men också att man lärde sig en sak till... Jag skall sätta dem tidigt som bara den, redan Januari/Februari något sådant. Satte dem i April i år, och uppenbarligen behöver dom sättas bra mycket tidigare.
Tror höstkylan har bidragit till att plantan ser så vissen ut. Habanerosen vet det katten hur den fungerar. Grön och med en massa blad. Men inga blommor. Tror jag övergår till att bara odla chili nästa år. Det fungerade ju så bra, trots allt.

Sedan så har jag fortfarande en massa drömmar om att fiska. Eller ja, snarare meta. Det är grått, mulet och det duggar lite. Jag personligen tror att vid sådana väderförhållanden är det kalas att fiska antingen tidigt på morgonen eller på kvällen. Då finns det ju iallafall en sportslig chans att få en gädda på vobblern eller en fin abborre på kroken. Fast metet är nog det som lockar mest.
Det är ju så illa att vi inte har någon form av bil. Min gummas bil är stående i annan stad och väntar på att bli omhändertagen av verkstaden. Det är lite illa, det...

Dagen kommer nog inte bjuda på något sådär spännande. Skall ta och försöka få en hel del av skolarbetet gjort. Läsa en massa tråkig litteratur på engelska om sociologiska termer, forskningsresultat, teorier och annat. Som sagt, sociologi är inte min kopp te, riktigt. Och så har vi ett par hemtentor om det med. Så vi får väl se hur det kommer gå till. Läste också att på institutionen har vi tre betygsgrader. IG, G samt VG. Undrar varför? Jag vet att ett par institutioner har valt att bara köra på två betygsgrader, IG och G, för att ta bort konkurrensmentaliteten bland de studerande. Det hade ju varit bra att slippa ett moment mindre. Men å andra sidan kanske det kan vara en morot för dom som tävlar i den där skiten.
Just när det gäller sociologin är jag mer än nöjd med ett G.