torsdag 20 maj 2010

Varför känns det så viktigt att inte ha en röd regering?

Idag blev jag skrämd! Riktigt skrämd. Jag har ju skrivit lite om Lars Vilks i tidigare inlägg, och hur viktigt jag tycker att det är att ställa sig på hans "sida". För vad man än må tänka om denna konstnär så är det faktiskt vår yttrandefrihet som nu synas i fogarna så det står härliga till. På ett mycket otrevligt och lömskt sätt.
Hur som helst, folket som är emot Vilks skriker för fulla halsar hur han förespråkar och stärker rasism och muslimhat är ju inget annat än en obildad och felaktig analys av hans arbete.
Ja, han är definitivt lite av en provokatör med sina rondellhundar och vad det nu är. Men det som hände i Uppsala var ju inget som han har gjort, som vissa vill vidhålla. Han visade bara upp ett verk som en muslimsk kvinna gjort. Politisk kritik, som det heter.

Men men, den historian kan man läsa mer om på nätet och är inte huvudanledningen till dagens blogginlägg.
idag handlar det om idiotiska kommunisttomtar. Närmare bestämt vänsterpartiets blodröda ledare, Lars Ohly! Läste en artikel som Gabriel Byström skrivit på GPs hemsida. Den visar hur en sådan viktig byggsten av vårat samhälle, yttrandefriheten, är något som vänsterpartiet inte anser som viktig. Det är därför jag har tagit beslutet att inte rösta rött i kommande val. En sådan inskränkning som det kan betyda i något så självklart som yttrandefriheten. Det kanske är så att det kommer försöka återbildas en kommunistisk stat med Ohly i topp, som inte har så mycket för yttrandefriheten och oliktänkande. Det är ett framtida Sverige som jag tänker göra mitt yttersta att kämpa emot.

Sedan är det lika intressant att snubbla över Expressens chefredaktörsblogg, skriven av Thomas Mattsson, som tar ställning för yttrandefriheten som en självklar del i det moderna samhället Sverige. Det låter ju jättebra, men det är ju samma tidning som fördömde Lars Hillersberg satiriska karikatyrer för något år sedan med motiveringar som ”Att premiera Lars Hillersberg är att belöna judehatet” och "när satiren övergår i konsekvent hets mot en etnisk minoritet är det inte så fint längre, det är rent ut sagt vedervärdigt."
Så ja, jag tror definitivt att detta är för populistiska syften dom tar ställning snarare än ideologiska, vilket visar upp en skrämmande bild av hur det ser ut i media.


Länk till SydSvenskan, som faktiskt är riktigt bra