tisdag 6 april 2010

Sådd och navel

Nu är det sått här hemma. Sex krukor med frön som med lite tur kommer bli något. Eller ja, sex plantor. Habaneros, Chili, Salvia, Timjan, Rosmarin och Basilika blev det. Får se om min lilla kärring sätter sina tomater med. Ser sjukt mycket fram emot att kunna knipsa sig det där färskt. Satan i gatan. och timjanen har redan börjat spira som bara den!

Sedan har jag gjort en mindre smickrande upptäckt. Jag har, sedan mitt försök med det där med att röka mindre, gått upp i kilon. Står man normalt rak och tittar ned så ser jag inte min kompis längre, bara en navel. Det är väl inte riktigt så det skall vara egentligen, va? Man måste väl kunna se lite av han i det läget? Eller?
Istället så kanske man kan komma med undanflykten att man bygger tält över nöjesfältet, men det är väl bara en underbart fin undanflykt från att inse att man faktiskt behöver banta? Eller ja, banta låter så förbannat moderiktigt. jag behöver se över mina matvanor. Så som det är nu så äter jag ett par mål mat om dagen och efter middagen gärna en efträtt eller "något gott" på kvällen. Fast det senaste har inneburit både och. Inget fel i det alls, men eftersom man inte gör så mycket under dagen så är det väl bara en naturlig reaktion att gå upp lite. Och någon hysteri är det inte heller. Bara ett mer försiktigt konstaterande!