måndag 14 juni 2010

Nu är nästan allt fixat inför två veckor av nöje

Kom hem precis efter en promenad med min lilla gumma. Andra i ordningen för dagen. Förra var ju på en bra bit över fyra timmar. Gick in till stan och tog en Croque Madamme på franska bageriet. Alltid lika gott, faktiskt. Sedan bar det av till Olskroken och Strömvalls Sportfiske där. Kände mig faktiskt lite tvungen att skaffa ett metspö till. Jag har ju ett tremetersspö redan, men har nu införskaffat ett fyrameters. Ska bli kul och inviga detta nästa vecka. Och ni som inte har koll så drar jag och min kärlek iväg på två veckors semester, typ. Det blir en veckas fiske och en vecka kombinerat med fiske och jakt. Ser så förbannat mycket fram emot det där! Bara hon och jag och en massa natur! Mumma!!

Och nu skall jag spela en omgång League of Legends och efter det blir det minsann till att göra mat. Kokt färskpotatis, löksås samt stekt falukorv och knaperstekt fläsk står på menyn.

Galenskaparna

Hittade detta underbara klipp som verkligen i ord beskriver hur kaotiskt det nu faktiskt är

Alliansen nu igen?

Och så var det dags igen! Under gårdagen så rapporterade alla de stora mediasajterna om hur Alliansen gått om den rödgröna oppositionen. Eller Kollektivet, som jag skämtsamt kallar detta ogenomtänkta samarbete. GP, DN, SvD, Expressen och Aftonbladet rapporterade så glatt så glatt. Men så är det ju som så också att detta också visar på den otroligt odemokatiska bilden vi har i detta annars så demokratiska land.
Jag är högst medveten om vad som kan hända om Sverigedemokraterna får makt efter valet. Inte så kul kan man ju tycka, men av någon anledning så verkar det som om att det sanktioneras med utfrysningar. Är det inte som så att ett val speglar vad det svenska folket vill? Röstas SD in i riksdagen får ju etablerade partier respektera detta, och inte kohandla partier emellan, som det skrivs så vackert om i SvD.
Som sagt, jag förstår varför folk reagerar lite på Sverigedemokraterna. Men ingen verkar förstå att genom den censur som har funnits och fortfarande råder så ger man dem en växtnäring. Och genom utspel som att frysa ut dem så försvinner ju den demokrati som våra folkvalda har som uppgift att försvara.
Det är att jämföra med att sätta mig i riksdagen och förvägra arbeta med MP, KD eller KPML(r) bara för att jag tycker dom är odemokratiska. Det är verkligen inte ett okey tänk. Förkastligt rent utav! För är det inte av folket som partier väljs in? Att bara strunta helt i en grupp hjälper ju inte problemet på något sätt!
Och visst är det som så att man inte kan kritisera invandringspolitiken utan att få den där rasist/naziststämpeln i pannan heller. För vissa saker är faktiskt tabu fortfarande. Och inte heller känns det bra att läsa en rapport från SCB som den traditionella median helt valt att ignorera. Då får man gå till Fria Tider igen.
Varför är det så svårt för folk att kunna diskutera detta? Är det så att folk inte håller med (vilket ofta händer när jag diskuterar) så skriker dom bara ”rasist” så är tyvärr hela diskussionen över. Det är ju inte individer eller folkgrupper som man diskuterar, det är ju en politik som misslyckats av våra svenska politiker!