måndag 13 september 2010

Idioten Bodström

Nu har det alltså hänt igen. IGEN!
Socialdemokratiske före detta justitieminister Thomas Bodström har gått ut i media och kritiserat FRA-lagen för att den inskränker på den personliga integriteten. Snacka om att vara en skenhelig djävel. Det är ju den irrpannan som byggde upp förslaget runt FRA från allra första början. FRA-lagen är ju hans skapelse. Men nu i valtider så har idioten Bodström vänt om och tycker att regeringens införande av FRA-lagen inte alls var bra. Tack och lov för dessa val-floskler. Fy fan för denna irrhjärna.

Det var ju inte längesedan denna individ kom med drogtestförslaget, som han redan i intervjun började orma om. Först var det helt okey att göra det, men när han skulle leva som han lärde så var det ju inte direkt så att han gjorde det. Han tvärvägrade. Om detta vridande finns att läsa på hans egna blogg här.
Sedan så hittade jag en artikel på sydsvenskan från 2006 som framför en annan sida av Bodström som inte är så smickrande, och inte heller håller den tonen som Bodström visar nu i valrörelsen. Nu skall det förnekas och skyllas på regeringen.
Visst, FRA och IPRED är integritetskränkande. Men när Bodström också skyndar på och framförallt ångar på om datalagringsdirektivet kan man mer än gärna fråga sig om lobbyisterna trycker på hårt. IPRED är ju de enskilda mediaföretagens sätt att på sitt egna sätt, helt legitimt, anskaffa sig information om vem som finns bakom ett IP-nummer. Något som borde vara ett rent polisiärt arbete och åtagande. Men man ser där att lobbyism redan finns i stark skala även på den svenska politiska marknaden.
Därav mitt motstånd även för datalagringsdirektivet. Där polis med lätthet kan kolla upp vilka master mobilen på individer kopplar upp sig emot, vilken ger en geografisk placering vilken i sin tur kan underlätta genom att spräcka dåliga alibin vid rättsfall. Men är det ett steg i jakten på förbrytare eller är det YTTERLIGGARE en inskränkning som bidrar till storebrorsamhället?

Mycket att stå i

Det var en kul dag i skolan idag. För en gångs skull så var föreläsningen, trots ämnet, riktigt intressant. Sociologi är konstaterat verkligen inte min grej. Men å andra sidan så kan det bara bli bättre.
Sedan så skall många av mina klasskamrater iväg till en sådan där provsittning. Förstår inte riktigt tjusningen av det. Känns som om jag hellre festar med mina vänner som jag verkligen känner. Faktiskt.
Inget ont om dem, bara det att det känns skummt. Jag väljer istället att spendera jobb imorgon. Lite dumt planerat från min del, då vi skall ta och sätta oss med en rätt så tung grupparbetsuppgift. Det känns lite skummt att bara dumpa över det arbetet på gruppkamraterna. Men det är väl något man lär sig balansera. För jag har för avsikt att inte ta 100% CSN-lån, jag skall fan klara mig på 75%!

Träffade min gumma efter skolan. Hon var snäll och tog sig in till stan så i kunde ta en snabb lunch på franska bageriet mellan Domkyrkan och Grönsakstorget. Det är som sagt det bästa stället för en liten lunch.
Vi har ju jobbat om varandra lite det senaste, och det känns så skönt att få lite kvalitetstid med henne äntligen. Och visst, jag kommer sitta större delen av helgen med hemtentan, men vi skall minsann se till att få tid bara hon och jag. Funderar på att dra och meta.