fredag 21 maj 2010

Mening

Hittade en rolig artikel nu på GP (igen). Ja, jag har blivit lite manisk med att följa vissa tidningssajter. GP, Aftonbladet, Expressen, Dagens Nyheter, Svenska Dagbladet bara för att nämna några.
Och mitt i valrörelsens olika utspel så glömmer jag lätt av att det var ju inte politik som var målet att skriva om, men eftersom jag är en man med väldigt bestämda åsikter om både politik, rätt och fel, samt en mycket god vän vars samtal ofta brukar landa där, i politikens träskmarker. Ja, jag skall ju inte skylla på honom, då jag själv gjort upptäckten att jag är så otroligt mycket mer engagerad i det där med politik än vad jag någonsin föreställt mig. Inte så att jag är partipolitiskt bunden, men ändå väldigt engagerad i vissa frågor.

Men meningen var som sagt vad inte att göra detta till ett politiskt forum utan ett ställe där man kan skriva av sig om allt mellan himmel och jord. Den stora visionen var ju att skriva mycket om mat och goda, röda italienska viner. Att hålla er läsare uppdaterade om hur det kommer gå i höst när det är dags för att påbörja kursen till jägarexamen och så vidare. Men allt det där kommer ju i skymundan.
Jag har länge tänkt ge BP en sådan otrolig känga för deras hantering med Deepwater Horizonstationens hanterande. Men det får också vänta. Jag hade tänkt hylla den brillianta och humoristiske tv-kocken Per Morberg, det får också vänta.
Måste ta en funderare på hur jag skall utforma denna unika media, som faktiskt en blogg är. Och så många besökare jag fått med tiden. Det är lite kul med över 500 bara denna månad, då jag tog och lade till den nu i början på maj. Kul, kul. Verkligen roligt över att folk lägger ned lite tid på mina funderingar.

Men nu tillbaka till det jag tänkte skriva om innan jag flummade ut lite i periferin (vilket faktiskt inte är HELT ovanligt). Artikeln som jag började referera lite lätt till i GPs nätupplaga handlade om det på många sätt unika djuret Snöleopard. För på Nordens Ark så har en hona nu fött tre små ungar. Vilket, som jag förstår, inte är sådär hysteriskt vanligt i fångenskap.
För ett bra tag sedan så kom min lilla kärlek och berättade att Borås Djurpark fått tillökning. Gepardungar och Lejonungar. Gumman och jag har ju sedan en tid sedan bestämt att vi skall ta en dagstur till Borås djurpark, för att göra något mer än bara ta långpromenader antingen här på Hisingen eller till Slottskogen. Vi två försöker på ledig tid (ja, alltså hennes lediga tid för jag är ju fortfarande en tragiskt arbetslös lodis) hitta på lite saker att göra, bara vi två. Det har blivit olika aktiviteter under tidens lopp. Alltifrån besök på Universeum och metning vid Delsjön till just långpromenader till Slottskogen eller att gå in till stan bara för att få en kaffe och titta i affärer.
Så nu i slutet av Maj månad lånar vi bil och puttrar iväg mot Borås. Skall idag kläcka idén med att ta en tripp till Nordens Ark med. Såg på deras hemsida att dom fått tillökning med en Amurleopardhona. Det lät såpass spännande att jag faktiskt känner mig tvungen att fånga detta vackra djur på bild.

Vad är det som händer i massmedia?

Har suttit nu i en massa timmar och läst på olika nyhetssajter. Och jag blir faktiskt förvånad. På de mest löjligaste sidorna, typ skvallerpress snarare än någon journalistisk djupdykning. Kronprinsessan Viktoria och hennes bröllop, hur prästerna förvånas över hur hon vill att hennes far, Kung Carl Gustaf, skall föra henne till till altaret. Till att börja med är det väl faktiskt som så att det är Kronprinsessans önskemål som skall gå före några prästers egna idéer? Eller?
Men istället så har dom valt att göra detta till någon form av jämställdhetsfråga. Ursäkta mig, men är det inte snarare en tradition? Och framförallt, är det verkligen detta som är ordentligt nyhetsstoff? Jag betvivlar detta. Ja, jag är royalist ut i fingerspetsarna, och kommer alltid att vidhålla att kungahuset representerar en viktig bit av Sveriges historiska arv!
Jag köper inte att någon dåre går ut i massmedia för att grina över att Kronprinsessan "tog vårt datum"... Idioti med ett inslag av mindervärdeskomplex?

Sedan läser man också en hel del om rättegången mot Ahmad Akileh, 23-åringen som är misstänkt för P-platsdöden i Landskrona där en äldre dam fick sätta livet till, GP hade ny artikel om rättegången. Jag måste verkligen säga att jag blir lika förbannad varje gång jag ser eller hör advokat Leif Silbersky. Denne herre måste verkligen vara något mer än vad Svenskt rättsväsende hade i åtanke. Denne hysteriskt amerikanskinspererade "stjärnadvokat" går ut i media vid VARJE tillfälle, och kräver sin klients frihet eftersom bevisningen inte kan binda klienten vid något. En tanke kan ju vara att vi faktiskt inte har en jury här, så sådana uttalanden har ju inte mycket effekt. Varje gång denne herre är advokat för någon som massmedia har intresse i, står han där o gottar sig i rampljuset. Usch och fy för den massmedia som gottar sig i Leifs gottande!