fredag 25 juni 2010

Miljöpartistiskt hyckleri och ideologi. Rent skitsnack!

Har varit slö med att skriva på ett litet tag, undantaget från igår då, kanske. Mest en liten paus för att se om det är något speciellt kall jag fått att skriva om. Men det har bara varit en massa dumheter i media det senaste, så jag vet inte riktigt om det är värt att nämna. För efter bröllopet nu så har det inte varit så mkt. Bara en massa skit om att partierna går om varandra hela tiden, moderater som inte uppskattar ojämlikhet och lite så. Men hav förtröstan, för det kommer att komma en hel del politik framöver. Har ju tittat på Sveriges Riksdags hemsida och gått igenom några av de motioner som hatpartiet Miljöpartiet De Gröna framfört. Vilka ruggans idioter, må jag säga. Mer konkret kommer att komma, alltså. Men fram till dess så är det bara att konstatera att dom är pårökta hippies och således just DJÄVLA IDIOTER! Och när man tänker på att språkrören gång på gång försvarat alliansens påhopp om ekonomihanteringen med ”vi har visat att vi har ett gott ekonomiskt ansvar” blir jag illamående och sjunger med i Magnus Ugglas låt Jag Mår Illa!
Jag pratar om motion 2009/10:Ub5 där dessa miljöpartister menar mer eller mindre att vi skattebetalare skall betala alla individers skolgång. Inte så att man kan tänka att när Svenska medborgare åker utomlands för att studera så kostar det pengar per termin för den studerande. Likaså borde det vara för utländska studenter med all rätt. Sveriges stadskassa skall ju inte sina bara för att vi skall vara värdnation åt alla världens studenter. Kom istället överens om ett avtal som gör att alla länder som ingår i detta avtal har sådan frihet för studerande så att allt det där blir ett ge-och-ta-system istället. Det är ju min konkreta tanke.

Och efter lite mer skrattretande läsning så kommer man till en annan motion som dessa pårökta puckon helt seriöst vidhåller. Motion 2007/08:MJ242 Fiskar som av namnet tydligt handlar om fiskar. Att istället för att fiska dem så skall man se dem som individer. Det är faktiskt som så att det börjar gå överstyr med detta parti. Dom är sådana hysteriska hycklare så det finns inte. När man läser SvDs artikel om hur Miljörätten havererat sedan 1999. Det vill säga att miljöbalken har sett två regeringar och blivit mer och mer urholkad. Miljöpartister och centerpartister har alltså ingen egentlig rätt att kalla sig miljömedvetna över huvudtaget. Det är en sann skam. Att mitt Mphar fortsätter växa är väl knappast någon som kan vara förvånad över. Jag avskyr dom som pesten. Hycklare är väl det absolut trevligaste jag kan säga om dem överlag.

Men höjdaren kanske ändå är Motion 2009/10T536 Klimat, cykel och hälsa som får mig att le som allra mest. Det är ju lätt för några djävla idioter i en storstad att sitta och dikta upp att folk på landet inte behöver åka bil när det finns cyklar och gång-möjligheter. Det verkar ju vara som så att motionsförfattarna måste vara redigt verklighetsbefriade så det finns inte. Det är ju inte någonstans ett endaste hållbart argument. Bara en massa flumflum-dumdum. Jag blir så irriterad på sådant där skräp. Nästan lika irriterad blir jag över att en djävla EU-parlamentariker skall styra över vårat Internetanvändande. Jag blir så frustrerad på dessa som skall peka och styra allt. Jag känner nog att jag kommer få en ”Falling Down”-släng som jag beskrev lite i gårdagens inlägg om.

Och sist så kan jag ju berätta att den socialdemokratiske talmannen i jämställdhetsfrågor har anklagat regeringen för att vara ett hot mot jämställdheten, naturligtvis. Att dom själva bedriver en politik som är allt annat än just jämställd är ju något man inte riktigt kan säga, kanske. Det skrivs mycket om detta i hans artikelspalt med propaganda. Det som man bör ha i åtanke är att han företräder en koalition som vill kvotera poster baserat på kön snarare än meriter. Eller skrika sig hesa över att man vill ha in mer kvinnor i företagsvärlden, men kommer slå undan fötterna på så många som nu faktiskt är egenföretagare tack vare RUT. Varken rött eller blått ser ut att vara ett alternativ detta val. Det blir en mycket knivig fråga.

Mat igen

Var på arbetsförmedlingen i tisdags. En timme torrtugg om något som min handläggare pratade med mig om och dessutom förklarade betydligt mer utförande på kortare tid än den timmen som mötet var på. Jag säger då det, inte undra på att det rekryteras och utbildas mer och mer handläggare på Arbetsförmedlingen då dom måste ha möten om saker dom redan går igenom med folk. Det känns bara så djävla dumt och resursslösande så det finns inte. Men men, kanske lika bra att så är fallet då dom inte behöver gå arbetslösa dom också.
Tack o lov har jag fått via en ”riktig” handläggare på Arbetsförmedlingen en chans nu. Jag skall på anställningsintervju nästnästa vecka. Och för första gången i mitt liv är jag tveksam till om jag skall hoppa på det. Dels så vill jag verkligen inte vara arbetslös men samtidigt så vill jag verkligen utbilda mig till antingen personalvetare, plattsättare eller kock. Fast efter diskussioner med min kärlek eller med min fiskmiddagsvän så tror jag att just personalvetarutbildningen kommer sållas bort. Dels för att jag tror att just den akademiska världen inte är något för mig (samt att jobbet innebär mycket tid framför en förbannad skärm) så jag tror jag skulle så lätt bli rastlös. Ungefär så rastlös som Michael Douglas är i Falling Down. Och det vill ju ingen, tror jag.

Men nu till det som ligger mig absolut varmast till hjärtat. MAT! Kvalitet och mat är för mig oskiljaktiga. Man måste ju vara mån om vad man petar i sig. Läst en del matrelaterade artiklar och så det senaste som påvisade att sommargrillens korvar från Euroshop innehöll hysteriska mängder salt. Jaha, tänkte jag. Är det så underligt? Det är typ marknadens billigaste skitkorv efter Willys egna. Är det då så underligt att den inte innehåller så mycket nyttigheter? Eller kanske snarare innehåller SÅ MYCKET SKRÄP? Tror inte det. Det är ju lite som så att smakar det så kostar det. Fast ordentliga råvaror behöver inte kosta så mycket. Verkligen inte! En fjärdedels gris ligger på typ 40-50 kronor kilot. Och ja, det är bara tömt på blod och inälvor. Det är bara ett stort stycke kött! Så får man engagera sig så pass och stycka själv. Det är en investering som skall göras! Jag har börjat titta på gårdsbutiker överlag. Det kommer nog bli som så att det kommer köpas större stycken kött framöver. För köttfärs är ju världens enklaste sak att göra med en liten handdriven mal. Och då kan man ju också köpa dom där tarmarna och göra egen korv. Den ni! Då slipper man salt och all annan skit och kan krydda dem med en massa godsaker. Färsk basilika, timjan, rosmarin eller kommande chili eller habanero. Fy satan vad kul.
Och apropå kul så har jag fått min glassmaskin nu. Den är kanske inte världens mest estetiska, men kommer utan tvekan passa in perfekt i hemmet.
Och när vi ändå tar och pratar om kul saker så köpte jag en förpackning kvalitetspraliner från Systrarna Kanold till min lilla gumma häromdagen med. Jag personligen är inte så mycket för choklad och allt det där. Men detta smakade väldigt mycket annorlunda än den skiten man köper från Marabou eller Cloetta. Och framförallt så smakade det faktiskt gott. Eller ja, vissa av pralinerna i alla fall. Men den där lite produktsöta smaken är helt borta. Detta smakar som jag tror en ordentlig pralin skall smaka! Och honungstryffeln var sjukt god! SJUKT GOD!


Och så bjöd jag gumman på en matjessilltallrik till middag igår med. Satan i gatan vad gott det är med matjessill, hackad lök, gräslök och ägg, kokt färskpotatis och en MASSA gräddfil. Till efträtt blev det ju självklart svenska jordgubbar med lite socker och massa grädde! Fy bubblan vad det satt gott i magen!

Ikväll blev det återigen sen middag. Brukar ju tyvärr bli det när lilla gumman jobbar sent. Men jag passade på att göra Fish and Chips. Denna gången på Kolja. Naturligtvis så handlade jag på Feskarbröderna igen. Denna gången så kom fisken från Nordatlanten. Blir lite trött på det där med just Feskarbröderna. Så dåligt skyltat med ursprung, och jag kommer ju inte alltid ihåg att fråga heller så denna gången var det mer tur än skicklighet att jag inte stod där med någon skit från Östersjön. Det finns en fiskhandel jag gillar mer än de flesta andra av just den anledningen. Det är den som ligger precis utanför Coop i Sisjön. Där är det fan i mig ordentligt markerat varifrån de olika fiskarna kommer ifrån. Sådant är för mig viktigt!
Men tillbaka till måltiden. Det som serverades var ju då den friterade koljan, friterade pommes på bakpotatis och stark vitlöksaioli.
Men återigen så blir det som så att jag är lite missnöjd med fritösen jag har här. Jag vill ju komma upp i gradantal som är strax över 200, men den rackaren är för ”kall” i det avseendet och styrs av ett förbannat reglagehjul och det är helt omöjligt att ha ett hum om gradantalet.