onsdag 20 oktober 2010

Impregneringen

Den blev sådär. Det är sista gången jag använder torktumlaren till att smälta in vaxet på byxorna. Det vart inget bra resultat överhuvudtaget. Vaxet flarnade sig mest och kommer tillbringa kvällen med kärringens hårtork för att få in det i trådarna.
Läste också om att folk använder ett gammalt strykjärn för att få in vaxet i väven, men det känns lite som en överkurs när man har tillgång till en hårtork. Så min rekommendation till er som skaffat sig ett ordentligt ytterplagg i G1000-väv, ta tiden och gör impregneringen ordentligt från grunden utan torktumlare. Det kommer löna sig i längden. Där det finns ett litet lager vax kommer inget vatten in alls, det rinner av plagget som ett litet pärlband...

Morgonpyssel

Vilka problem som jag hade igår... Snacka om att lära sig något nytt...
Jag försökte mig på att impregnera mina byxor häromdagen, men eftersom jag inte fått in tekniken ordentligt så vaxade jag mina byxor lite på benen och gick ut i regnet på långpromenad. Det blev ett riktigt bra resultat så jag beslutade att vaxa resten igår.
Men vilket skitgöra det är. Sitta där och gnida vaxet mot väven kan ju göra vem som helt vansinnig, men försöker intala mig att det är för att jag inte fått in rätt "knix" på det hela. När jag köpte byxorna fick jag tipset att slänga in dem på låg värme i torktumlaren, så jag bara väntar på att klockan skall bli åtta så att jag kan värma byxorna så att vaxet smälter in bland fibrerna så dom blir helt vattentäta.
Men frågan är om man vågar sig på att ge jackan en liknande behandling?

På fredag så väntar veckans, eller kanske månadens, höjdpunkt. Det kommer bli fiske med en klasskamrat. Det är något som jag ser fram emot som faen. Det skall bli riktigt roligt. Har redan börjat packa min värdelösa ryggsäck med draglåda, poncho och lite andra grejjer.
Jag har redan börjat blicka på en ny ryggsäck, och har väl mer eller mindre bestämt mig för en Friluft 35 som kommande inköp. Frågan är ju bara när jag skall köpa den, då detta troligen blir säsongens sista fiskeetapp tyvärr. Så troligen blir det till våren lite mer, när solen lyser och det fortfarande är lite kallt.

Nu sitter jag mest och planerar min "del" av dagens seminarium som vi skall ha 10:15. Skall iväg och träffa gruppen 09:45 så vi har en liten stund och bara snacka lite skit och planera upplägg lite mer.
Jag blir så förvånad när jag tittar på schemat. Det är inte många föreläsningar eller seminarium kvar innan kursen är över och vi går från sociologi till psykologi. Det kommer bli spännande och roligt, och så blir det ju lite av en milstolpe med, då jag verkligen blir mer och mer övertygad om att jag faktiskt hamnat lite rätt här i livet. Och det hade min kära far glatt sig enormt över att få höra. Men istället får man säga det till resten av familjen, och dom är ju glada för min skull redan över att jag tagit mig i kragen...