torsdag 9 september 2010

Redovisningen

Idag var det redovisning för vårat grupparbete.
Uppgiften var att försöka sätta in en artikel i ett sociologiskt tänkande. Det var spännande som bara den. Det var någon av mina gruppkamrater som hittade en mycket intressant artikel på UNT.se som handlade om arbetsförhållanden på given arbetsplats.
Eftersom jag missade vår förra gruppredovisning då jag ådrog mig en elak feber så kändes detta lite nytt, men nu så är det ju som det är.
Universitetsstudierna överlag känns roligare, mer utmanande och definitivt mer givande än gymnasiet. Kan ju bero på att detta är så oerhört mycket mer frivilligare.

Nu har jag ju dock en hemtenta som ligger och hänger över mig. Det är något som jag funderat en del kring, men har inget direkt upplägg för det hela. Börjat fundera lite på om jag har det där universitetstänket ännu. Det akademiska som föreläsarna lovordar inom sociologi verkar mest vara lite flumflum. Inget som gripit tag om mig, iallafall. Det är inte så att jag tycker det är onödigt, utan snarare som så att det helt enkelt inte är min grej. Jag ser ju betydligt mer fram emot den där underbara juridiken. Det tror jag kommer bli riktigt kul!

Efter redovisningen så bar det av hem för att kunna samla mig och träffa gumman en skvätt innan hon skulle dra iväg till sin stad i Sverige för att lösa lite pappersexercis.
Träffade Koffe med, efter att jag vinkat av gumman vid tåget. Det blev franska bageriet vid Domkyrkan/Grönsakstoget. jag kan inte riktigt släppa det, men där får man fan den bästa mackan i alla kategorier. Deras Croque Madamme är ta mig fan det bästa cafélivet i Göteborg har att erbjuda!