söndag 3 oktober 2010

Denna helgen över, den med

Så har det varit helg nu då.
Denna helgen har flutit på ganska fint ändå. Åkte till Naturkompaniet på lördagen med gumman och gick och tittade. Visionen var att hitta ett par byxor, och det gjorde jag med. Så nu kan jag ta kommande vårsäsong med fiske med ro. Det blev ett par Vidda som jag tittat länge och väl på. Dyrt, men det kan det vara värt. Nu är det bara en jacka och ett underställ som står på listan. Och kanske en ryggsäck, men det blir ett framtida huvudbry.
När vi gick från butiken med påsen i handen så såg vi ett bröllopspar på Lejontrappan. Det såg kallt ut, men dom lyckades ändå.

Och denna söndagen har varit lugn den med. Det har varit en god vän här hemma och fikat lite. Jag fick lite torkad svamp av honom, så det kommer nog bli en god svampsås till en fläskfilé och ugnspotatis i någon form.
har kommit fram till att svamp och fläskfilé är en god och bra kombination, så jag vill passa på att tacka denna individ så mycket för det goa!

Sedan så i fredags så fick vi även en ny hemtentamen, och har gått igenom för- och nackdelar med de två valen av tema för denna tenta. Tror det blir alternativ nummer ett, faktiskt.
"Den svenska lagstiftningen om arbetsrätt och anställningsskydd har ofta varit föremål för debatt och diskussioner mellan arbetsmarknadens parter. Nedan finner du länkar till material från LO och Svenskt Näringsliv i denna fråga. Din uppgift är att dels kort redogöra för de viktigaste förslagen och hur de motiveras, samt analysera dessa motiv.

Utgå ifrån kurslitteraturens teoretiska begrepp och förklaringsmodeller för arbetsmarknaden och dess parter. Avsluta med en egen diskussion och slutsatser om hur de olika ståndpunkterna kan förklaras."
Det låter lagom flumflum för att kunna göra någonting vettigt av. Andra alternativet lät faktiskt lite väl för enkelt för att egentligen kunna ge mig någonting...

Men så sitter jag och funderar lite med. För snart skall vi få tillbaka vår första hemtentamen. Jag ser väl det med lite skräckblandad förtjusning. För det kändes inte alls bra när jag lämnade in mitt arbete. Inte alls speciellt spännande. Men vad skall man göra när man aldrig skrivit en tentamen förut? Och denna gången blir ju inte så mycket bättre heller, då jag inte fått feedback från den första. Får bara hoppas att det jag gör räcker hela vägen...