lördag 1 januari 2011

En riktigt god fortsättning!

Se på den. Återigen gryning för ett nytt år, återigen en årtal till in i historieböckerna. Många bloggar jag själv läser lite då och då handlar mest om nyårslöften och sådana saker. Själv så är jag kategoriskt emot allt vad nyårslöften heter. Sluta röka, börja träna etc är saker man hör från vänner och bekanta. Orka ljuga för sig själv på det sättet.

Så, vad var det som hände 2010? Det största var väl att jag började plugga, tror jag. Men allt det som jag satt mig för att göra är också gjort. Är det för att jag är hysteriskt bra, eller bara det att viss självkontroll efter alla dessa år infunnit sig?
Börja studera, börja jobba samt lite andra saker var detta årets stora projekt. Och jag lyckades med allt. Så nyårslöften är inget för mig, hellre mål som man planlägger allteftersom. Alla dessa som ger stora löften vid tolvslaget är inget direkt recept på lycka, snarare tvärtom. Nyårslöften är ju av naturen kontraproduktiva, och drivs mer än gärna av en önskan att vara en bättre människa än den man är. "Jag skall sluta röka" håller ju oftast några dagar, tillexempel.

Istället så satte gumman och jag oss ned häromdagen och funderade vad vi skall göra under 2011. Fiske i Dalarna, fiske i Finland vid jaktstugan och lite trekking och liknande var saker som vi bestämde direkt. Sedan så är det ju andra projekt som skall vara genomförda inom ramen för 2011. Enklare att hålla sig till, tycker jag själv.
Fick på Facebook ett mail från en bekant från utlandet som undrade över mitt nyårslöfte. Min bekant vet inte om min inställning, så jag förklarade snällt för henne att "I am a winner" och ett utlägg för min åsikt i frågan. Fick bara ett hysteriskt glatt smiley tillbaka... Kul att någon förstår!