fredag 5 november 2010

Life is good!

Sådär ja. I onsdags lämnade jag nu in den sista tenta. Gud vad stor den var, egentligen. Och med bakgrund långt ifrån universitetets värld kändes uppgiften till en början lätt och enkel. Men sedan så visade den sig innehålla två delar, vilket gjorde det hela ANINGENS mer problematisk. Men det går bra, tänkte jag.
Dessvärre så tänkte jag inte så långt, utan tackade även ja till att jobba på jouren, dvs jobbar stand-by från 17:00 – 08:00 ifall man nu råkar ut för en utryckning. Se på den…
Trodde ju iochförsig att det inte skulle bli så mycket, men det blev en hel del, och hela helgen försvann mer eller mindre uteslutande för jobb. Tack och lov var den första uppgiften relativt lätt. Den andra däremot, fy satan vad jag hade mina dippar. Körde fast gjorde jag också, men tack och lov så hade en klasskamrat valt samma uppgift som mig på andra delen, och hon mailade över sin del som jag kunde titta på och hämta lite inspiration ifrån. Läste den och såg att vi hade skrivit lite liknande varandra, trots att hon var i stort sett färdig med allt. Men tack vare henne så kom jag igång igen. Men det hade förlorats för mycket tid och det blev stressjobb sista timmarna innan tentan skulle in klockan 16:00. Så riktigt nöjd blev jag faktiskt inte med den delen.

Och så fick ju gumman lite skit med, oförtjänt skit bara för att jag var uppe i varv. Och det är ju egentligen inte riktigt okey någonstans. Men hon förstod läget, då hon var likadan när hon skrev arbeten till sin utbildning. Men ändå, två fel gör ju inte riktigt ett rätt… Så det var bara att snällt be om ursäkt när man kom hem efter man lämnat tentan och hämtat jourbilen… Hon är för go, den… Hon vet ju att jag är ett fan av Per Morberg och vill ha hans nya bok; Morberg jagar och lagar. Jag har ju de två andra redan, så hon åkte ned och köpte den till mig, och jag fick den mitt i all tentahysteri på onsdag förmiddag. Det är ju snällt! Jag blev jätteglad.

Nu förstår ni kanske varför det varit lite tyst om mig ett tag, för all tid har gått åt till jobb och tenta. Det var en lite tuff period för mig. Jag gillar verkligen att studera, men är inte van vid typen av inlämningsuppgifter eller omfattning på dem. Men det kommer väl.
Nästa två kurser är psykologikurser, och det är något som jag gått och sett fram emot. Har till och med köpt de fyra böckerna som krävs, och väntar på CSN-pengarna för att köpa den sista boken jag behöver för den andra delkursen. Så det känns som om jag har lite organiserat inför en kortsiktig framtid.