söndag 8 augusti 2010

Utspel. Sant eller falskt?

Så är jourghelgen för min del snart över. Skall bli lite skönt att gå av, men det har varit lärorikt och spännande att möta den typen av vardag.
Då man är lite halvbokad mest hela tiden så har det spenderats några timmar om dagen med att läsa tidningarna på nätet.
Idag fastnade jag för Socialdemokraternas kampanj emot den moderata politiken som vi haft i snart fyra år. Det började med en bild på GP där den socialdemokratiske partisekreteraren Ibrahim Baylan står med moderata vallöften med rödskriven felmarkering. Men hur är det egentligen? För vi alla vet ju hur det i politiken vinklas på det mest konstiga sätt.
Visst, moderaterna har ju samtidigt haft viss otur. Det måste man också komma ihåg innan man tar fram piskan och dissar dem. Det är inte lätt för någon regering att regera i finanskrisens tecken. Det är ju faktiskt som så att det har präglat dessa fyra år med. Att tvingas kompromissa med utomstående avgöranden.
Men har verkligen Sverige blivit bättre med ett moderat styre? Eller sämre? Eller är det som så att det faktiskt inte har gjort någon större skillnad?
För min del så ser jag denna moderata regeringsperiod som ett enda stort övergrepp på oss medborgare och en våldtäkt av Sverige. FRAlagens intåg, IPRED strax därefter. Sedan Swift och grundlagsändringar.
Visst, dessa fyra år är ju inte bara svart elände heller. Det har genomförts bra saker med, naturligtvis. Jag tänker framförallt på att bidrag och a-kassa faktiskt blivit någonting som är värt att komma bort ifrån. Ett steg emot rätt riktning i avskaffandet av bidragssamhället som Sverige under lång tid varit. Det skall löna sig att jobba!

Tänker framförallt på alla dom man pratat med som faktiskt förespråkar ett starkare återtågande till bidragsamhället. Hur dom funderar och tänker runt det hela. Skatten är ju till för samhällets funktioner, inte som en löneutbetalare till folk som anser ”att medborgarlön skall införas till oss som inte vill jobba utan vara hemma”. Enligt mina efterforskningar så finns det faktiskt en medborgarlön i Sverige! Den finns att uthämta på vilket socialkontor som helst! Men att samhället skulle kräva att vissa arbetar medan andra glider fram och istället för att bidraga till samhällets utveckling och fortlevande känns för mig verklighetsfrämmande och hysteriskt egoistiskt.

Men åter tillbaka till Socialdemokraternas kampanj i media. Är den verkligen rättvis istället för missvisande? Jag tror att fler och fler kommer engagera sig i politik (precis som jag gjort) och istället för att lita blint på den politiskt ägda median börjar göra egna efterforskningar och skapa sig egna värderingar. Det är ju trots allt som så att det är just det som bygger den grund varpå samhället vilar. Den enskilde individens röst, åsikter, friheter och skyldigheter.
Tänk er själva ett valdeltagande på 80-90% av befolkningen. Vilka idéer och resultat vi kunde producera. Vilket upplyst samhälle vi hade haft!


Bilden är tagen från uppslaget.se

Referenser: GP, GP, GP, DN, DN, SvD