söndag 13 juni 2010

Dagens middag. Lite sen kanske, men ändå så gott


Dofterna spred sig av den torkade oreganon när fatet ställdes på bordet. Och trots att jag hade en hel vitlök nedpressad i aiolin så var den fortfarande inte stark nog. Visst, det sved lite på tungan när man hade ätit lite av den och dricker Coca Cola, men mer än så är det inte. Är det så att man fått tag på lite smaklös vitlök eller är det som så att man har börjat bli immun mot det? Tragiskt i så fall.
Vitlök är ju faktiskt något som jag använder till så otroligt mycket av min matlagning. Försöker sitta och komma på vilka maträtter utan vitlök jag lagat det senaste. Tror faktiskt inte att det är speciellt många alls.
Och räknar man med de rätter som jag har någon form lök i så blir det nog faktiskt som så att det är typ en måltid i månaden som det är lökfritt. Fast den stora favoriten är faktiskt rödlöken. Den söta löksmaken har en viss plats i mitt hjärta, eller ja kanske mage i just detta fallet. Det har alltid varit så för min del. Vägen till mitt hjärta går via magen!

Råvaror

Vilken skillnad det är! Shit säger jag... För ett tag sedan så använde jag frysta kycklingfiléer till middagsrätten som jag gör idag. Fast just idag så använder jag färska kycklingfiléer från Kronfågel. Och gud vilken skillnad i konsistens och allt möjligt. Aldrig mer att jag köper dom där menlösa frysklumparna.

Middagen kommer bli dubbelpanerade kycklingfiléer med friterad pommes av bakpotatis som Ica Maxi hade. Samt en MYCKET stark vitlöksaioli. Det skall fan bli grejjer det.
Och som jag alltid gör så när dom är färdigstekta så åker dom in med en skiva rökt skinka, en massa ost på för att sedan lätt smaksättas med den där torkade oreganon.
Använder inte så mycket torkat längre, bara när det verkligen "passar" sig. Jag ser mina egna plantor. Ståtliga basilikastjälkar som nästan bör kallas träd, timjanen som bara väller över krukan, Chilli som bara växer och växer. Citronmilisen, rosmarinen och habanerosen är fan inte långt efter. Dom klarar sig kalasbra i vårat vardagsrumsfönster. Det är sol (när den nu behagar visa sig) från tidig middag till en sju-åtta på kvällen. Perfekt. Alla mina plantor verkar älska det. För här är det minsann bara en massa växtvärk. Skall bli så kul att se om chillin växer till sig snart och börjar bära frukt.