lördag 31 juli 2010

Dagens planer

Så var man hemma igen, då. Fick lite sovmorgon idag, och steg inte upp förän kvart i nio. Naturligtvis så vädrade man med näsan det första man gjorde, då gumman alltid brukar ha kaffet klart när man vaknar. Men istället låg det en lapp vid datorn (hon vet ju vart man tittar först) där det stod att hon hade blivit inringd av jobbet för att jobba.
Satte mig istället och lyssnade på gårdagens sommarpratare i radio P1, idolen Per Morberg. Den herren hade mycket att säga som var av vikt. Intressant att höra och en allmänt skön stil på den herren! Missade ni det? Då finns länken HÄR.

Sedan var det dags att bege sig ned till stan. Hamnade återigen på Kungstorget, där grönsaksstånden är strax utanför Saluhallen. Och vad mycket fina saker dom har. Knippen med morötter, rödbetor, rödlök och gullök. Andra roliga grönsaker som bara ligger där och ser allmänt inbjudande ut. Man kan ju inte motstå det hela!
Så det var mycket som blev inköpt. Vitlök till tzatzikin och kycklingen som jag skall göra idag. Likaså röda vinbär som kommer hamna i min kaka, gröna krusbär som kommer användas till kycklingklubborna imorgon. Just den där känslan av det färska och fräscha råvaror gör ju hela matlagningsprocessen så hysteriskt mycket roligare.

Nä, nu blir det till att slava i köket så att tzatziki, creme brullé och vinbärskaka är klar innan tanten min kommer hem. Då blir det till att åka och meta igen. Och det kommer bli SJUKT djävla roligt!