torsdag 1 juli 2010

Coop, middag och Saluhallen

Först ut i detta inlägg är en fet känga i röven till de på Coop Forum, Backaplan, som inte kan hålla färskpotatisen ordentlig. Var där och skulle inhandla dessa knölar och får med bestörtning se genomruttnade ligga där tillsammans med sådana som bortsett från ruttet sällskap skulle ha varit middagsmaterial. Det blev lite sista sucken från vildmarken för min del, då detta inte är första gången som ruttnande grönsaker ligger tillsammans med bra. Alla fruktdiskar i deras så kallade grönavdelning har bekymmer. Är det inte ruttnande potatisar är det grönmossiga apelsiner eller tomater. Morötterna i påsen är fyllda med vätska och morötterna ser mer ut som brunrötter med tillhörande odör. Det är med lätthet den mest ofräscha avdelning i Göteborgsregionen som jag har stött på.
Blev en tur till Ica Maxi i Högsbo istället. Och vilken skillnad det är. Visst så finns det ofräscha grönsaker där med, men mer som undantag än regel. Så idag blir det faktiskt oxfilé med en gorgonzolasås och klyftpotatis i ugnen för vår del. har faktiskt varit sugen på det under en längre tid om jag skall vara helt ärlig! Jag tror att jag älskar mat lite för mycket för mitt eget bästa.

Kan också rapportera att alla mina kryddor växer med stor framgång nu. Chilin är väl den som imponerat på mig absolut mest. Vilka plantor. Satte ett ordentligt gäng, men har bara tre kvar. Dom växte såpass mycket så det var bara att plantera om tre av de största skotten till en större kruka, och nu har dom växt så det knakat. Och både blommor och frukter tittar fram. Fast just frukterna är knappt mätbara med ögat för tillfället.

Sedan så kommer jag också lägga in en tanke till en av Göteborgs absoluta stoltheter, Saluhallen. Läst en del under de gångna året om hur dom skall ta och förnya stället. jag har varit där och tittat undertiden som dom byggt Saluhallspaviljongen, bara för att man är lite nyfiken. Så det var med spänning jag läste GPs artikel om upprustningen. Vad underbart att dom skänker denna byggnad, som inhyser så mkt vackert, den kärlek den förtjänar!

Rolig recension

Suttit och läst lite på GPs hemsidan nu när man druckit kaffe med gumman. Det är något skrattretande att se hur vissa restauranger faktiskt får ett oförtjänt högt betyg. Denna gång handlade det om Texas Longhorn.
Fyra av fem möjliga fyrar. Hur har detta gått till? Man har smakat på en endaste liten rätt, och har då mage att ge dem så bra med löfte om en femte fyr. Dom glömmer helt bort att Texas Longhorn för fyra-fem år sedan var en topprestaurang i prisklassen men efter det att dom bytte till billigare kött så har kvaliteten rasat. Visst, texas chili, kyckling och revbensspjäll är säkert oförändrad av kvalitetsbytet på köttet men fyra fyrar för den typen av mat är inget annat än skrattretande och ett strålande bevis på hur lite koll denna "krubbkoll" verkligen har.

Så vart det spöet trasigt

Har väl mer eller mindre kommit hem ifrån en spännande och annorlunda metningstur i vackra Delsjön. Träffade en kompis vid Olskroken runt åttasnåret på morgonen och begav oss med kaffetermosar och hela kittet för att glatt spendera några timmar i naturen.
Efter ditkomst så tog det inte många minuter innan jag krokat av och återsatt två små abborrar. Alltid kul att investera i mask som blir så flitigt använda!
Kompisen hade inte lika mycket tur utan råkade ut för abborre-mobbare. Sådana som retas men aldrig fastnar på kroken.
Men efter ett tag så satt vi och pratade och min blick var inte fokuserad på flötet. Jag såg när flötet var ett par centimeter under vattnet och kände när fisken lugnt simmade iväg. Spöet bågnade och toppen gick sönder. Med andra ord kan man lugnt säga att i Delsjön simmar nu en fisk av modell större och art okänd runt med en krok i munnen och MITT FLÖTE som en bromskloss likt Hajen-filmerna. Tanken retar mig så mycket. Jag har inte fiskat jättemycket, men detta är en erfarenhet som verkligen kommer bli en rolig historia att berätta.
På vägen hem stannade vi till vid Strömvalls Sportfiske, enligt mig den absolut bästa och trevligaste fiskebutiken i Göteborgsområdet, för att investera i ett nytt tremetersspö och ett flöte. Aldrig att jag kommer bege mig någonstans utan en backup ifall-om-att något liknande skulle kunna hända igen.
Morgondagen skall jag vara där klockan sju på morgonen och fiska, och med mig skall även mitt kastspö vara, för att få lite variation i fisket samt, om Delsjöhajen slår till igen, mitt nya metspö går till pesos.
My life is good!