torsdag 11 november 2010

Psykologi

Sådär ja. Det var ju ett litet tag sedan jag plitade här...

Det beror väl mest på att det faktiskt varit en del saker runtomkring som skett. Har ju, som bekant, avslutat sociologi-kursen och denna veckan introducerats till psykologiska institutionen och organisationspsykologi. Dagens föreläsning som behandlade projektpsykologi var mer än intressant. Inspirerade, för att säga det minsta.
Jag trodde denna typen av psykologi skulle vara tråkig och överflödig, men så var fallet inte alls. Föreläsarna har varit kalas hittils, och det finns inget som pekar på att det kommer ändras.

Sedan så har det varit en dag som i stora drag kan beskrivas som en äckligt effektiv dag. Fått besked från CSN om utbetalning. Så äntligen ramlar det in studiepengar. Och med tanke på att jag vill extrajobba så har jag valt att bara ta 75% av studielånet. Finner det roligare att kunna jobba lite och samtidigt så kommer min slutliga skuld vara betydligt mindre än de som tar 100%. Och minskad skuld är ju en viktig del i det framtida livet!

Sedermera så har jag tagit kontakt med min arbetsgivare med. Tycker det är allmänt dåligt att min skattesats bara är på 30%, faktiskt. jag vill ju inte ha restskatt bara på grund av deras tillkortakommanden. Attans vilken slöhög jag pratade med på lönekontoret. Men efter att ha pratat med henne så ringde jag till skatteverket och pratade med dom, och där kom det fram att vad tidigare individ sagt inte stämmer. Vilken chock... Eller nej, det var ju de det inte var! Så passade på att skriva ett argt brev till dem där jag kräver en ändring på skattesatsen. Från 30% till 32%! Life is good!