lördag 25 september 2010

Mobiltelefoner och trafik

Så var det alltså. Det är vetenskapligt bevisat att mobilpratande utan headset är farligt. Och alla dom som väljer att sms:a och så är rena trafikmarodörer. Att det inte är självklart, funderar jag på. Jag har varit med om så många trafiksituationer när sådana människor utgör en direkt fara, senast i torsdags när jag jobbade. Är det verkligen så viktigt att sms:a mitt under filbyten och så?

Jag kan inte riktigt förstå motviljan till att göra gemensam sak med resten av Europa och införa mobilförbud utan headset. För ett headset stör inte trafiken på alls lika stort sett. Man har den där handen fri, man behöver inte vinkla huvudet på ett konstigt sätt bara för att växla etc... Jag är starkt för det förbudet själv, faktiskt. Ser det väl som en självklarhet, faktiskt.

Referenser: GP, GP, SvD

Lördag

Så var det regnig lördag idag, då...
Jag som hade stora planer i början av veckan att åka och meta i Delsjön, men det ser ut som om det kommer bli en hemmadag med en massa plugg istället. Som jag berättat tidigare så är det ju Sociologi som jag läser nu. Men gårdagens seminarium gav mig faktiskt någonting. Men allt som diskuterats hittils har varit självklara saker. Som att arbetskraft kan betraktas som en vara, klasser och klassklyftor, samt fackens, arbetsgivarens och statens inverkan och begränsande av den nationella arbetsmarknaden.
Jag längtat lite tills psykologin kommer komma igång, för det känns mindre flummigt på något vis.

Nu när det gått en liten tid av studierna så har jag upptäckt att det blir roligare och roligare med att plugga.