måndag 6 september 2010

Morgonförtjusning

Idag var inget undantag. Kaffet var klart när jag steg upp, för min gumma hade gått upp ungefär en halvtimme innan mig. Hon börjar ju klockan 08:00 idag, och jag har min absolut första "seriösa" föreläsning klockan 10:15. Så det är lite spännande på ett sätt.

Jag är så nyfiken på vad denna föreläsningen handlar om så det finns inte. Det kommer bli mer än det introduktionsprat som jag numera vant mig vid. Det är lite utanför min bekvämlighetszon, så att säga. Det är ju nu det verkligt seriösa startar.
Nervös skulle jag inte kalla mig, men undrar om det inte är just det som jag är lite grann. Och på schemat så står det inget annat än Föreläsning 1.
Men då salen ligger i närheten av den psykologiska institutionen så har jag ju en liten, i mina ögon kvalificerad, gissning till vad som det kommer att handla om under dagen. Ni kommer ju kunna se om jag hade rätt eller fel.

Men det som verkligen fångat min förtjusning och vördnad. Jag har, som ni som läst min blogg lite mer frekvent, väntat på att mina chilifrukter skall mogna ordentligt och bli härligt röda.
Den största av frukterna har på bara några dagar gått från grön till mörkbrun till nu skinande röd. Precis till den kulör som jag ville ha dem alla. Så efter att denna är plockad så är det bara för mig att snällt vänta tills det är dags för dem andra att komma till samma stadie. Det är ju något som jag ser så mycket fram emot. Mumma i magen, så att säga!