lördag 3 juli 2010

Importerad Salmonella? Javisst!

Och så har det hänt igen. GP rapporterade om att 60 chalmerister insjuknat efter att ha ätit dålig fläskkarré. Det lät illavarslande det där och jag satte mig för att läsa. Naturligtvis så var det salmonella som konstaterades först. Och köttet? Jo, det kom hela vägen ifrån Tyskland. Fläskkarré är till att börja med verkligen inget dyrt kött att köpa svenskt utav, så jag förstår inte riktigt varför tusenmilakött säljs ännu billigare. Det där är faktiskt lite av den där matematiken som man inte tycker skall gå ihop. Men så som EU kompenserar industrierna i den fria konkurrensens namn. Det är ju så dumt! Lika djävla fel som att alla regeringar och partier skriker efter att vi skall använda bil mindre och åka mer tåg, men flygbolagen får bränsle så hysteriskt subventionerat medans SJ i detta fallet får betala fullpris för el! Det är också förbannat fel.
Detta med mathanteringen gör mig mer än lovligt förbannad. Jag ser ingen anledning till att subventionera tysk skit så det i många fall konkurerar ut kvalitetsråvaror av svensk standard. Det är ju faktiskt som så att det inte är många länder som slår Sveriges lagar och regelverk med just råvaruprodukter. Visst, återigen så får jag påpeka att Sverige har lång väg kvar, men vi ligger verkligen långt fram när det gäller mathantering och matproduktion.

Och så har jag fått reda på något annat kul med. Det finns regelverk från EU som tvingar fiskhandlare att ta bort dillknippen och i många fall även citroner ur sortimentet. Varför? Den typen av regelverk är det, från min sida, hysteriskt lite förståelse för. Byråkratiskt skitsnackande, helt enkelt. Usch, fy och en massa mängder BLÄ!

Och igår köpte jag en massa riktigt färska kvisttomater. Så idag skall jag göra en ruggans ordentlig tomatsås. Den färska basilikan skriker ju efter att bli använd, och den vill jag INTE göra besviken. Och så vet jag att min gumma älskar det, så det är dubbelt kul helt enkelt. Färska, fräscha ingredienser är nog fan något av det bästa och roligaste man kan jobba med! Jag älskar det, verkligen.