torsdag 29 juli 2010

Antagningssystemet och tomma ord

Som alla säkert vid detta tillfälle redan vet så har det ju varit en del skriverier om antagningssystemet till universitet och högskolor. Jag pratade om det bara för något inlägg sedan, och nu så har det fått mer politiskt medvind. Att ändra systemet till något annat, det vill säga. Men jag vet inte riktigt om man kan lita sådär jättemycket på socialdemokraternas vallöfte redan till nästa höst, om dom nu får makten.
Socialdemokraterna i all ära, men med sådana pårökta hippies som dom numera samarbetar med så känns det ruggans illa. Det är ju inte så lång tid sedan som jag pratade om MP och deras motionsskrivande. Där finns även en motion till att låta världens befolkning komma och studera gratis i Sverige. Jag vet, det låter helt befängt, men det är just vad detta parti håller på med. En befängd politik i ett befängt parti. Det är ju inte alls så långt ifrån sanningen som många vill tro.

Och då kommer min fråga. Om nu S, V och MP vinner valet, hur kan vi Svenska medborgare, säkra oss från att våra skattepengar inte används till att utbilda någon som aldrig kommer tillföra Sverige någonting?
Inte så att jag missunnar någon att studera här, då kvaliteten och nivån på de Svenska universiteten och högskola står sig riktigt bra internationellt. Men att inte då ta ut studieavgifter känns främmande. Det är inte så att de svenskar som eventuellt åker till USA för att studera inte behöver betala avgifter där. Det får vi. Och så ser det ju ut mer eller mindre i hela världen.

Jag vet inte hur ni läsare känner inför just denna fråga, men för att kunna möta Socialdemokraternas prat om ändrade regler (till ett regelverk som MÅSTE ändras) så känns det som om dom verkligen måste komma med något riktigt precist för att våran välfärd inte skall vara i farozonen. Och för att veta att förslaget är certifierat miljöparti-fri!


Referenser: GP, DN, DN, Socialdemokraterna

Metdag är bradag

Dagen har varit helt underbar. Efter att min lilla goa kärring äntligen fick liv i mig tidigt imorse så åkte hon och jag till Delsjön och metade. Det var underbart! Det regnade sådär fint ni vet, lite regn men ändå var det riktigt varmt och skönt. En riktigt trivsam start på hösten, tror jag. Den är nog inte så långt borta.
Men men, efter att vi kommit dit till våran lilla plats, så hällde vi upp kaffe och jag åt en fralla som min lilla älskling varit snäll nog att fixa iordning till mig på morgonen. Och så slängde vi ut lite bröd i vattnet för att meska. Men abborrarna var redan där. Dom åt det bröd som låg och guppade vid ytan. Stora plask blev det och det var en riktig upplevelse.
Sedan tog det inte många sekunder efter att vi hystat i mask på krok innan dom var där och började nafsa och flötet drogs ned under vattenytan. Återigen var dom som högg lite för små för att hamna på tallriken, så alla som vi drog upp återutsattes mer eller mindre direkt.

Men vilken upplevelse det var idag. Det är fantastiskt fridfullt, rofyllt och samtidigt spännande. Det är så man undrar vad man gjorde innan man började meta på allvar.

Sedan så kan jag också förtälja er att jag, efter många samtal och många funderingar faktiskt tackat JA till min universitetsutbildning. Så det är något att se fram emot! Kanske inte är så många år kvar innan jag och gumman bor i ett eget hus, alldeles i närheten av en fin sjö!
Livet känns fördjävla gott för tillfället!