lördag 28 augusti 2010

En vecka med en underbar händelse

Så var det alltså gjort. Denna veckan har flutit på i rasande takt. Jag har skrivit in mig på universitetet och jobbat. Igår så firade jag och min gumma ett och ett halvt år tillsammans. En segerdrink till henne och en gravöl till mig… Nä, verkligen inte. Det känns bra och roligt att det har gått såpass fort som det faktiskt gjort för oss. Vi båda har ju numera full kontroll över vår vardag med jobb och allt det där som ändå är så viktigt.
Lagom till att min vardag vänds upp och ned, mer eller mindre.

Extrajobbet som jag har fungerar också riktigt klockrent. Så det kommer nog bli ett och annat pass extra per månad som jag jobbar där. För det känns bra djävla underbart att inte behöva ta ett csnlån till 100%. Det kommer räcka för mig med 75%, och ta och jobba något pass i månaden som gör att jag kommer komma upp till minst de 25% som blir över. Och det känns fördjävla bra, för att vara ärlig.

Och förra helgen blev det kräftskiva. Och det var också en höjdare. Vi kokade musslor där, men receptet som vi använde var inte det bästa. Stjälkselleri, lök och torr cider som ingredienser. Det lät godare än vad det faktiskt var. Så nästa gång blir det traditionellt vitt vin, vitlök och lök. Tror det kan bli en större hit! Men det var förbannat kul att äntligen testa på det. Och naturligtvis kokade jag mina egna kräftor enligt mammas recept, och det gick fan inte av för hackor! Det blir ju så mycket bättre om man ger råvarorna lite omtanke och kärlek. Mumma i den lilla magen (som numera kanske inte är sådär jättelite). Men vad fan, det är bara ett tecken på välfärd i detta kalla Sverige!!!