onsdag 10 mars 2010

Mer vår till folket!!

Nu är det dags för ordentlig vår, tycker jag... Verkligen... Jag är trött på att behöva klä på mig en massa kläder bara för att gå och handla mat eller för att vandra ned till stan och ta en kaffe. Naturligtvis finns det massa fler anledningar än bara de som är av bekvämlig natur. Som exempelvis att så fort snön är borta och solen skiner kommer jag sätta mina frö i krukor, se fram emot det första metet efter fina abborrar eller de första kasten vid kusten i hopp om ett ordentligt napp.
Det är mycket som kan göras vid bättre väderförhållanden. Och jag ser så mycket fram emot att laga maträtter med ordentligt färska örter. Rosmarin, timjan, dragon, gräslök, habaneros, röd chili, basilika och salvia. Kommer bli så roligt att bara kunna gå och plocka det man behöver. Och gumman skall sätta tomater. Fast jag måste ju faktiskt ta och dra till Blomsterlandet för att införskaffa större krukor. De jag har är inte direkt till för ordentliga volymer. Gissar på att mina två (!) små fönsterbläck kommer vara överfulla med krukor i olika storlekar. Men det är väl mödan värt. För det finns INGET som är så roligt som att laga ordentlig mat med ordentliga råvaror.

Sitter här nu och funderar över att man faktiskt är lyckligt lottad. Kanske inte just precis nu, men mera sådär lagom överlag. Just nu är man gräsänkling med gumman i en helt annan stad, så vissa saker kunde ju varit bättre. Jag har blivit bortskämd. RIKTIGT bortskämd under de dryga tolv månaderna som jag och gumman varit tillsammans. Så hysteriskt många morgnar som jag har vaknat upp till doften av kaffe och gnuggat sömnen ur ögonen. Sömnigt gått ur sängen och in på muggen för att sedan sätta mig i soffan med en färdigbryggd kopp kaffe framför mig. Jag är inte riktigt den mest morgonpigga individen för tillfället. Men är man arbetslös lodis så är man. Eller rättare sagt en bortskämd arbetslös lodis.