lördag 15 maj 2010

MP och Oppositionen. En tankeverkstad utan tillgång till verktyg?

Nu har dom gått och gjort det igen. Dom där djävla idioterna till språkrör i miljöpartiet. Dessa två dårar, Maria Wetterstrand och Peter Eriksson, borde ta sig en ordentlig funderare på vad det är dom vill ge för budskap till oss vanliga medborgare. Läs artiklarna här, här och här.
Tanken att ett parti skall tvinga en familj att göra si eller så är så otroligt mycket mer skrämmande än att bevara gamla könsideal när det kommer till att vara hemma med barnen. Det är upp till varje familj att ta den diskussionen och komma fram till vad som fungerar för varje enskild familjeenhet! Det är inte upp till ett verklighetsfråntkopplat parti. Fast dom kanske blickar över till Kina och tycker ”kan dom kan vi”?
Sedan är det återigen det där med kvotering. Alltså, vad kan vara så hysteriskt svårt att fatta? Det gäller ju inte kön utan kompetens. Tyvärr är det ju som så att den gamla gubbiga eliten sitter i styrelser land och rike runt, men det kommer ju ske en vettig övergång till något som speglar samhället på ett naturligt sätt, fast med bibehållen kompetens då.
Den stora jätten i väst, USA, har ju kommit längre. Där sitter det kvinnor i styrelser och på större poster med. Kanske inte så underligt, då det finns så oerhört fler företag där, men i procent talat så ligger dom mycket bättre till än hos oss. I detta fall kan man se USA som en förebild.
Varför inte göra som en god vän föreslog ”Jag tycker man ska lagstifta om att kvotera in politiker per parti, och att Miljöpartiet’s kvot är 1 person. Och den personen ska få jobba max 35 timmar per vecka”
Dom pratar ju ändå om politikeransvar, så varför inte. Min goda väns idé är ju faktiskt riktigt bra!
Men att kvotera, jag tycker det är idioti av den lägre skolan, för det är ogenomtänkta idéer av folk som skall företräda. Idoti!

Och Oppositionen, vilket är S, V & MP, har sagt att ROTavdraget kommer ligga kvar, medan RUTavdraget kommer försvinna, för det är tydligen kvinnoförnedrande och en tillbakagång till ett pige-samhälle. Då kan man fundera på hur resonemanget där.
Att göra det lättare för ett manligt dominerat yrke (då de som gynnas av ett ROTavdrag är just i huvudsak män) och sparka undan benen på de kvinnor som arbetar just nu och frodas tack vare RUTavdraget. Hur tänkte man där?
Och hur tänker man när den samlade Oppositionen säger att dom vill ha ut fler kvinnor i företagande när man stänger möjligheter för dem?
Javisst, det är rätt så kallt kalkylerat från min sida, men könsroller lever än tyvärr! Det är ingen utopi på något sätt, men en verklighet. Och det är där politikerna i Oppositionen för tillfället har valt att bortse ifrån!
MP har ju förändrats från något patetiskt och skrattretande till något verklighetsfrämmande och frihetsbegränsande i still med både KD och V. Fast bara värre..

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar