söndag 11 juli 2010

Idioti från KD


Och efter mitt senaste inlägg så föll ögonen på en stor rubrik som den kristdemokratiska kommunministern, jubelidioten Lars Odell, går ut och säger att alla kamphundar skall förbjudas.
Ett par fel och inga rätt i denna ministers utspel. Förutom att idiotförklara sig själv och inpränta sitt egna begränsade förstånd så är det han säger totalt felaktigt. Det finns inga farliga hundar, det är ENBART hos ägaren det ansvaret ligger. Döm hårdare straff för dem som inte kan hantera sin hund. inför ett hundkörkort för alla hundägare, då det säkerligen inte skulle skada att ha lite vett och etikett hos alla våra kära hundägare. Det är väl inte så krångligt att respektera koppeltvång med mera när man går en promenad med sin hund i stan? Lika enkelt skulle det väl vara att bära med sig en liten svart soppåse och ta upp hundbajset i med?
Men men, från vett och etikett tillbaka till denna förbannade idiotminister igen, då. Han använder Danmark som förebild. Men det är ju inte riktigt så att han tänker alls!
Hundar är mycket intelligenta djur. Dom flesta raser utför idag oumbärliga samhällsinsatser. Men det är fortfarande så att dom är djur! Djur som vi människor har ansvaret för. Det är ingen konst att få hundar att visa explosiv aggressivitet, men det är ju då ägarens och inte hundens fel. Hunden kan inte, och framförallt SKALL INTE, hållas ansvariga för ägarnas inkompetens!

Referenser: GP, GP, GP, DN, DN, Aftonbladet, Expressen

1 kommentar:

  1. Läs Julia Caesars nya krönika idag om den ur många synpunkter skabrösa Almedalsveckan. Här finns länkarna:

    www.korta.nu/jc

    SvaraRadera