fredag 28 maj 2010

Dom

Så har första domen fallit. Ahmad Akileh är nu dömd för dödandet av 78åriga Inger i Landskrona. Domen föll klockan 11 idag, och det känns lite som ett hån. Knappa två år för en människas liv. Är inte ett liv värt mer i en straffskala?
Alla de stora nyhetssajterna rapporterade om det, och artiklar finns på GP, DN, SvD, Aftonbladet och Expressen.
Men det som gör mig absolut mest arg är återigen denna Leif Silbersky. Mediekåt som aldrig förr basunerar han ut att dessa knappa två år är ett alldeles för hårt straff mot en så annars oskyldig klient. Det måste ha varit en bra vecka för denna advokat, som fått sitt fula tryne upptryckt i massmedia så mycket denna veckan.
Jag blir förfärad varje gång denna advokat öppnar munnen om sina klienter. Det spelar ju ingen roll för vilket brott klienten står åtalad för, alla är oskyldiga tycker herr Silbersky. Det spelar ingen roll hur straffet blev, det är ju för hårt det med. Och naturligtvis skall det överklagas!
Det skall bli intressant och se hur nästa instans dömer. Jag hoppas ju hjärtinnerligt att det blir starkare.

6 kommentarer:

  1. Sven får 43000 i ersättning för ihjälslagen fru - en muslim fick 60000 för att han vägrat skaka hand med en kvinnilg chef.
    Det är väl bara en tidsfråga innan etniska svenskar hänger under lastbilar för enkel resa ut ur det fina mångkulturella pajaslandet där man monterat ner välfärden och diskriminerar sin egen befolkning.

    SvaraRadera
  2. HrJohansson: När ser vi samma skit ifrån er när det gäller svenskar? Alm mördade en Kines, ska du inte bli arg för det också? Jefla idioter är vad ni är.

    SvaraRadera
  3. Om jag vore domare sa hade han domts till 15 ars fangelse (och kan under den tiden inte sla ihjal nagra fler pensionarer) utan permissioner och darefter livstids utvisning. Resten av familjen hade domts till hoga boter och utvisning for skyddande av brottsling.
    Sven hade ocksa tilldelats ett skadestand pa minst en miljon istallet for att bli hanad och bespottad som nu med ynkliga 43000 kronor.

    SvaraRadera
  4. @HrJohansson; Du skall vara lite försiktig om att försöka belägga brott med etnicitet.

    @Someone; Du skall nog, innan du yttrar dig, ta en sak i taget. Mats Alm må vara mördare, men han är inte dömd på grund utav brist av bevis. I detta fallet jag skrev om föll det ändå en fällande dom. Så vem är det som är idiot av oss två? Den obildade fjortisen!

    @World traveller; På en sak är vi helt överrens. Familjen borde åtalas, både för skyddande av brottsling samt att dom försvårade utredningen!

    SvaraRadera
  5. Ett år och nio månader. Det blev straffet för P-plats dådet i Landskrona. Så mycket är ett människoliv värt i Sverige.

    Motsvarande straff för vållande till annans död eller dråp i USA kan ge uppemot 30 år.

    Det kan inte bli tydligare än så här att Sverige och USA har totalt olika människosyn och en helt annan värdering när det gäller människoliv.

    I USA står den personliga friheten och den personliga integriteten högt i kurs. I vissa stater, exempelvis i Colorado, är det tillåtet att avvärja en inkräktare i hemmet med dödligt våld om så krävs.

    I Sverige kan du bli åtalad och sättas i fängelse och bli skadeståndskyldig om din hund skulle bita en inkräktare.

    Läs resten av artikeln och mer om mina tokiga tankar här:

    http://darenpagatan.blogspot.com/2010/05/manniskovardet-star-inte-hogt-i-kurs-i.html

    SvaraRadera
  6. @Johannes Forsblom; Nej, det är inte mycket värt, det kan jag hålla med dig om. Men att hävda att USA har en bättre människosyn kan verkligen diskuteras. En aspekt är ju den du tar upp, men en annan är att staten som sådant verkställer dödsstraff.

    Men att det daltas så mycket med brottslingar här hemma i Sverige är bara ett hån mot allt vad laglydiga och utsatta folk heter. Det bör verkligen tänkas till om.
    Jag skall vid tillfälle då tid ges, besöka dina tankar härute i cyberrymden.

    SvaraRadera