onsdag 5 januari 2011

middagsdiskussion

Sitter här och har sista skivan med BBC Planet Earth på i bakgrunden och ser hur valhaj och rockor simmar i våra världshav och läser samtidigt mer på GP.se...

En artikel som jag fastnade för handlade om proteinets framgångar. Inte som naturligt preparat i mat utan som tillsättningsmedel i brist på mat. Eller i tron på att man äter för dåligt etc. Mycket intressant att läsa, och fortsättningsvis läsa artikeln som säger att proteinpulver kommer ifrån en restprodukt från mejeriindustrin. En restprodukt som säljer för en herrans massa kronor per kilo i handeln.

Varför inte se till att äta ordentligt? Basen för allt välmående är ju det vi äter. Variationen på det vi äter framförallt. Kött, grönsaker, mjölk, fisk, fågel, potatis, ris samt pasta. Det är ju egentligen inte så svårt att få i sig det där man skall, och proteiner är ju inte svårt att hitta, egentligen. Men allt skall ju gå så fort i denna moderna värld. Allt skall drivas upp i tempo något så hysteriskt. Förstår det inte!

Men å andra sidan är jag inte det där träningsfreaket man kan tro. Jag äter gärna riktigt gott och vällagat, är en förespråkare för Slow Food-rörelsens undertoner och står gärna i köket massa timmar i sträck. Inget proteinpulver för min del, inte!


Referenser:

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar