Så kom den första prognos som jag väntat så efter att få läsa. Det handlade om bär, eller blåbär för att vara väldigt exakt. Det ser ut som om det kommer kunna bli ett lysande bärår i år. Och ingen blir nog gladare än lilla jag… Har länge tänkt att försöka mig på det där med bärplockning igen. Har inte varit så förtjust i det förut, men någongång måste man ju försöka igen.
Blev ju ofta, mot min vilja, medtvingad ut i skogen när jag var liten grabb. Inte så roligt alls då, men nu tror jag faktiskt att det är helt och hållet i min smak. Och tänk sedan ett frysfack fullt med dessa blåa bär. Perfekt till sås, glass, sorbet och allehanda andra efträtter. Det är nästan så jag börjar dregla när jag tänker på allt det där. Och det stannar ju inte vid blåbär heller. Lingon, hallon, björnbär. Och svampen. SVAMPEN! Trattkantareller och vanliga gula kantareller. Det är nästan så hela min kropp spritter av iver att få komma ut i skog och natur.
Har faktiskt gjort ett inköp som både är tänkt för regniga fiskedagar och skogsdagar. Jag gick till Naturkompaniet för ett tag sedan och tänkte kolla på Fjällrävens poncho. Men den är ju så förbannat dyr så pratade med en som jobbade där. Det slutade med en historia om när hon och hennes gubbe var ute i skogen och att jag hade en sådan dyr poncho i en plastpåse och gick glatt ut ur butiken.
Så när den sena hösten närmar sig kommer ingen någonsin att hitta mig i stan, jag kommer med lätthet stå mitt i skogen plockandes som en dåre. Det är matpsykos det, ni!
Sedan så läste jag också om den tumlare som setts vid Eriksberg. Kan inte uttrycka nog hur ledsen jag är över att ha missat detta magnifika djur. Skall ned nu under dagen och bara gå och titta på vattenytan om den lille rackaren är kvar. Kameran kommer jag att ha med mig i absoluta högsta hugg! Vilken syn det måste vara, se ett såpass exotiskt djur i dessa vatten. Hoppas jag får den på bild!
Men tillbaka till mat och råvaror. För att börja detta stycke så vill jag påminna er om ett inlägg jag gjorde för ett tag sedan som handlade om fiskkvaliteten i Östersjön. Idag är det Svenska Dagbladet som har presenterat färska och vetenskapliga fakta om detta. Lika skrämmande nu som det var då. Framförallt med tanke på att många fiskebutiker inte skriftligen skriver vart fångsten är tagen ifrån. Framförallt inte Feskarbröderna, som i Göteborg faktiskt är störst. Den butik som jag sett som har den absolut bästa märkningen i detta avseendet är den lilla fiskebutiken vid Coop/systembolaget i Sisjön. Så det är väl då där man får börja göra sina huvudsakliga inköp.
Och sist i detta blogginlägg vill jag återigen passa på att ge Livsmedelsverket en stor känga. Detta statliga organ är nog det mest ineffektiva som jag stött på. Det är inte längre en fråga om vilka anslag detta döda maskineri skall ha, utan snarare OM dom överhuvudtaget ens skall ha ett anslag. Som jag skrev i ett tidigare inlägg så visar sig Livsmedelsverket från den lataste av sidor än en gång. Hur kan det ens finnas utrymme för denna typen av matfuskare som idag presenterats i färska artiklar? Jag tycker det är en förbannad djävla skam!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar