Tack o lov har jag fått via en ”riktig” handläggare på Arbetsförmedlingen en chans nu. Jag skall på anställningsintervju nästnästa vecka. Och för första gången i mitt liv är jag tveksam till om jag skall hoppa på det. Dels så vill jag verkligen inte vara arbetslös men samtidigt så vill jag verkligen utbilda mig till antingen personalvetare, plattsättare eller kock. Fast efter diskussioner med min kärlek eller med min fiskmiddagsvän så tror jag att just personalvetarutbildningen kommer sållas bort. Dels för att jag tror att just den akademiska världen inte är något för mig (samt att jobbet innebär mycket tid framför en förbannad skärm) så jag tror jag skulle så lätt bli rastlös. Ungefär så rastlös som Michael Douglas är i Falling Down. Och det vill ju ingen, tror jag.
Men nu till det som ligger mig absolut varmast till hjärtat. MAT! Kvalitet och mat är för mig oskiljaktiga. Man måste ju vara mån om vad man petar i sig. Läst en del matrelaterade artiklar och så det senaste som påvisade att sommargrillens korvar från Euroshop innehöll hysteriska mängder salt. Jaha, tänkte jag. Är det så underligt? Det är typ marknadens billigaste skitkorv efter Willys egna. Är det då så underligt att den inte innehåller så mycket nyttigheter? Eller kanske snarare innehåller SÅ MYCKET SKRÄP? Tror inte det. Det är ju lite som så att smakar det så kostar det. Fast ordentliga råvaror behöver inte kosta så mycket. Verkligen inte! En fjärdedels gris ligger på typ 40-50 kronor kilot. Och ja, det är bara tömt på blod och inälvor. Det är bara ett stort stycke kött! Så får man engagera sig så pass och stycka själv. Det är en investering som skall göras! Jag har börjat titta på gårdsbutiker överlag. Det kommer nog bli som så att det kommer köpas större stycken kött framöver. För köttfärs är ju världens enklaste sak att göra med en liten handdriven mal. Och då kan man ju också köpa dom där tarmarna och göra egen korv. Den ni! Då slipper man salt och all annan skit och kan krydda dem med en massa godsaker. Färsk basilika, timjan, rosmarin eller kommande chili eller habanero. Fy satan vad kul.
Och apropå kul så har jag fått min glassmaskin nu. Den är kanske inte världens mest estetiska, men kommer utan tvekan passa in perfekt i hemmet.
Och när vi ändå tar och pratar om kul saker så köpte jag en förpackning kvalitetspraliner från Systrarna Kanold till min lilla gumma häromdagen med. Jag personligen är inte så mycket för choklad och allt det där. Men detta smakade väldigt mycket annorlunda än den skiten man köper från Marabou eller Cloetta. Och framförallt så smakade det faktiskt gott. Eller ja, vissa av pralinerna i alla fall. Men den där lite produktsöta smaken är helt borta. Detta smakar som jag tror en ordentlig pralin skall smaka! Och honungstryffeln var sjukt god! SJUKT GOD!
Och så bjöd jag gumman på en matjessilltallrik till middag igår med. Satan i gatan vad gott det är med matjessill, hackad lök, gräslök och ägg, kokt färskpotatis och en MASSA gräddfil. Till efträtt blev det ju självklart svenska jordgubbar med lite socker och massa grädde! Fy bubblan vad det satt gott i magen!
Ikväll blev det återigen sen middag. Brukar ju tyvärr bli det när lilla gumman jobbar sent. Men jag passade på att göra Fish and Chips. Denna gången på Kolja. Naturligtvis så handlade jag på Feskarbröderna igen. Denna gången så kom fisken från Nordatlanten. Blir lite trött på det där med just Feskarbröderna. Så dåligt skyltat med ursprung, och jag kommer ju inte alltid ihåg att fråga heller så denna gången var det mer tur än skicklighet att jag inte stod där med någon skit från Östersjön. Det finns en fiskhandel jag gillar mer än de flesta andra av just den anledningen. Det är den som ligger precis utanför Coop i Sisjön. Där är det fan i mig ordentligt markerat varifrån de olika fiskarna kommer ifrån. Sådant är för mig viktigt!
Men tillbaka till måltiden. Det som serverades var ju då den friterade koljan, friterade pommes på bakpotatis och stark vitlöksaioli.
Men återigen så blir det som så att jag är lite missnöjd med fritösen jag har här. Jag vill ju komma upp i gradantal som är strax över 200, men den rackaren är för ”kall” i det avseendet och styrs av ett förbannat reglagehjul och det är helt omöjligt att ha ett hum om gradantalet.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar