onsdag 19 maj 2010

Särstavningar och språkbruk

Åh vad jag blir trött på dessa bloggar ibland. Visst, det är ju ett ypperligt sätt att få reda på diverse saker, allt ifrån personliga upplevelser från individer man inte känner till intressanta forskningsresultat eller ämnesbloggar. Mycket intressant.
Men det är ändå något som verkligen får mig att fundera över det där, och det är faktiskt språkanvändningen. Särskrivningar, uppbyggnadsfel i meningar och skrämmande felstavningar. Visst, alla kan ju missa, det är ju inget konstigt med det. Eller så är det bara att jag är en källa av ren perfektionism =)
Nä, men lite mer seriöst nu då en sekund. Språkbruket på Internet är ju under all kritik! Man kan inte säga att det moderniserar det svenska språket heller.
Nedan kommer en lista med diverse roliga saker jag hittat:

Skräp post, mat recept, över väldigad, sommar kläder, fri luftsdag (är luften inte fri andra dagar?), prommenera, himla valvet, konsentrera, vatten pass (behöver vatten ett pass?), inom hus, stora syster (hur stor?), eftermiddags fika, studie besök, förhands titt, varu hus, i stället för (i vilket ställe som skulle vara för?).

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar